fbpx

header

Izložba „Nepredmetni svet u nastanku“ u KvArt BW

Izložba „Nepredmetni svet u nastanku“ umetnika Miljana Stevanovića biće otvorena u utorak, 26. aprila u 19 sati u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu tržnog centra Galerija.

 

Nove knjige koje treba da nabavite što pre

 

Posetioci izložbe imaće priliku da pogledaju slike i crteže rađene suvim pastelom iz nekoliko umetnikovih stvaralačkih faza koje su objedinjene prirodom kao inspiracijom.

 

-Sa ovim radovima treba se suočiti izbliza, osetiti vibriranje višeslojno nanetih bojenih masa kojima ni u jednom trenutku nije narušena autonomnost, a združene čine savršenu celinu – kaže istoričarka umetnosti Marija Lekić.

 

Foto:Miljan Stevanović

 

Miljan Stevanović je završio osnovne i master studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu gde je i doktorirao 2021. godine sa temom Veštački rajevi, simulacija utopijskih prostora metodom proširene stvarnosti – izložba slika u realnom i virtuelnom prostoru.

 

Izložba „Nepredmetni svet u nastanku“ će biti otvorena do 7. maja 2022. godine, a radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 19 časova. Ulaz na manifestaciju je slobodan.

Povezane vesti

Veče posvećeno Borislavu Pekiću

U subotu, 2. jula, biće priređeno veče “Sećanje na Borislava Pekića- 30 godina od smrti”, kod spomenika legendarnom srpskom književniku na Cvetnom trgu u Beogradu.   Basista Aleksandar Ðukić i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište