fbpx

header

Izložba „Neoneolit“ u Kuli Cetinjska

izlozba-Neoneolit-kula-cetinjska-2022

U Kuli Cetinjska biće otvorena zajednička izložba „Neoneolit“ umetnika Sofije Pašalić i Nemanje Jovanovića.

 

„Budućnost“ je prošlost Neo-neolita. Vremenski ciklus života na zemlji je obišao krug i vratio se na početak. Dani se broje od nule sa sećanjem na pređašnje. Svedočanstva prošlosti koja odjekuju u „novom“ dobu predmet su razmišljanja i pripovedanja. Da li se prošlost posmatra sa nostalgijom ili se od nje zazire?

 

Eksponati „muzeja“ Neo-neolita su izmaštana mogućnost našeg daljeg postojanja, povratak zemlji kao iskonskom spomeniku sveta. Šta je preteča vremenu neoneolita, kakva je njegova svakodnevica, šta je uslovilo njegovo razvijanje, koje artefakti nagoveštavaju?

 

 

Neo neolit odnosno, novo novo kameno doba, je zbirka radova slobodnog izraza nastalih istraživanjem tehnika zanatskog dela, njihovom obnovom i održavanjem u savremenom prostoru. Svrha radova je odgovor na sveukupnu jednodimenzionalnu digitalizaciju života sa svojstvenim narativnim pristupom u svim sferama kulture i društva.

 

Radovi se mogu posmatrati i kao odgovor na narativ neophodnosti i neizbežnosti digitalizacije društva.

 

Sofija Pašalić rođena je u Beogradu 1996. godine. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, smer grafika i knjiga, 2019. godine. Tokom studija, odlazi i na razmenu u Кrakov, na Akademiju Jan Matejko, gde pronalazi interesovanje za intermedijske i performativne umetnosti. Master studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na odseku za nove medije, završava 2021. godine.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kula (@kula_cetinjska)

 

Nemanja Jovanovi je rođen u Beogradu 1990. godine. Diplomirao je na Filološkom fakultetu na katedri za Orjentalistiku, grupa za japanski jezik, 2014. godine. Dobitnik je stipendije Narodne Republike Кine, 2018. godine, za master studije u trajanju od tri godine na kineskom jeziku, gde se bavio istraživanjem poezije i estetike.

 

Izložba „Neoneolit“ otvara se 28. aprila u 20 časova, a posetioci će moći da je pogledaju sve do 8. maja.

Povezane vesti

izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022

Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“

Izložba „Tvoj pogled na svet“ okuplja deset srpskih najboljih umetničkih fotografa.   To su Miša Obradović, Braca Bratislav Nadeždić, Nebojša Babić, Sever Zolak, Jelena Jovanov, Marko Vulević, Miloš Nadaždin, Vukica

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Dyed-Soundorom-Apollonia-Barutana-2022
Dyed Soundorom iz Apollonie dolazi u Barutanu!
bjesovi-koncert-klub-fest-2022
Bjesovi nastupaju u Bašti kluba Fest
izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022
Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“
Belef
Otvoren 30. jubilarni BELEF predstavom "Drama o kraju sveta"
Weekend Bazzar 25. i 26. juna na Sava promenadi
Weekend Bazzar na Sava promenadi obećava ludi provod

Pozorište