fbpx

header

Izložba “Moda u gradu”: Nove generacije fotografa kojima treba dati šansu

izložba-moda-u-gradu

Izložba fotografija “Moda u gradu” je urađena u saradnji studenata četvrte godine odseka Kostim i Primenjena grafika Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, a održaće se u galeriji “O3ONE” od 18. do 31. januara, gde će nove generacije fotografa pokazati njihovo viđenje mode u gradu.

 

Svedoci smo da su moda i fotografija upleli svoje prste u sve delove društva. Mogu se videti na ulicama grada, u javnim i privatnim prostorima, na bilbordima, u reklamama i časopisima, u muzici ili filmu.

 

Uz neprekidno eksperimentisanje i istraživanje, moda i fotografija svakodevno pomeraju granice, pronalazeći nove puteve vizuelnog izražavanja.

 

Sve je počelo dvadesetih i tridesetih godina XX veka sa časopisima Vogue, Harper’s Bazaar i Vanity Fair, kada je modna fotografija postala nezaobilazni deo kulture i društva. Moda i fotografija nisu samo odeća i obuća, ili crno-beli kadrovi, već su mnogo više od toga.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by O3ONE (@o3one_artspace)

 

Studenti iz klase profesora Aleksandra Kelića, fotografijama nastalih u okviru predmeta Dokumentarna fotografija, potrudiće se da to i dokažu.

 

Studenti modula Fotografija koji će prikazati svoja dela na izožbi su: Iva Štavljanin, Ana Evtić, Jelena Cvetković, Matija Popović, Mina Petrović, Jelena Siljevski, Teodora Krunić i Miloš Milović

 

Studenti modula Savremeno odevanje koji će pokazati svoje kreacije na izložbi: : Tamara Toskić (venčanica rađena kod prof. Zore Mojsilović), Anja Knežević, Ena Krotić (venčanica rađena kod prof. Zore Mojsilović), Milica Živanović, Branislava Draganov i Katarina Stanivuković

 

Studenti modula Scenski kostim: Sofija Stefanović i Maša Stojilkovic

 

Modeli u okviru izložbe su: Milica Živković, Anđela Petrović, Andrea Dimović i Irina Đorđević.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište