fbpx

header

Vizuelna izložba „Razrešenje u nepoznatim vodama”

Izložba Lili Ag i Veronike Romhani „Razrešenje u nepoznatim vodama”, koja istražuje moguća rešenja u vezi sa našim univerzalnim potrebama nastojeći da ponudi novu viziju budućnosti na određen, senzualan način koji prilazi liniji futurizama, biće otvorena 24. februara uz specijalni muzički performans UMBRA.

 

Začetak ovog projekta bila je samostalna izložba koju je Lili Ag predstavila u leto 2021. godine. Кoncept je proizašao iz Google Earth slike Sibirskog mora, gde se zamagljena, tamna tačka pojavljuje usred plavetnila.

 

Razmišljanje o ovom misterioznom, potpuno skrivenom mestu na našoj planeti, pruža nam moguću implementaciju nove utopije na ovom ostrvu. Ag, zajedno sa Veronikom Romhani (takođe poznatom i kao Nimova Projeckt), ispituje slojeve ove utopije da bi saznala kako se teorijski, istorijski, geografski i drugi apstraktni slojevi mogu pretopiti jedan u drugi – slično vodi koja zapljuskuje peščanu obalu, formirajući prelaz između tečnog i čvrstog stanja – strukturirajući novu vrstu suptilne, postojane imaginacije.

 

Tridesetogodišnja vizuelna umetnica Lili Ag je iz Budimpešte, gde je studirala filozofiju i istoriju umetnosti na Univerzitetu Etveš Lorand. Od 2022. je članica Studija Udruženja mladih umetnika, u Mađarskoj. Lili Ag istražuje mogućnost reformisanja utopija, kao i ulogu umetnosti i alternativnih kulturnih zajednica u preoblikovanju moguće budućnosti. Njene intuitivne i refleksivne vizije oličene su u instalacijama na granicama različitih medija.

 

Veronika Romhani je takođe vizuelna umetnica koja živi i radi u Briselu, a diploma master studija je stekla na Mađarskom univerzitetu lepih umetnosti. U svojim karakterističnim radovima zasnovanim na video zapisima, Veronika Romhani je razvila ciničan tehno-amaterski stil tamnih tonova kontinuirano prisvajajući interfejs i odlike 3D softverskih alata. Njen trenutni fokus istraživanja je razvoj imerzivnog, peer-to-peer interaktivnog alata u kojem se mogu pratiti kolaborativne (umetničke) prakse.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište