fbpx

header

Izložba knjiga iz 17. veka u Biblioteci grada Beograda

knjiga

Izložba „Kulturna dobra od izuzetnog značaja Biblioteke grada Beograda: Stare i retke knjige 17. veka na stranim jezicima“ biće otvorena 23. decembra u Biblioteci grada Beograda (BGB) i trajaće do 22. januara 2022. godine.

 

Predstavnici BGB ističu da je osnovna namera ovog projekta da se nabavkom posebne izložbene vitrine koja omogućava kontrolisanu, optimalnu temperaturu i vlažnost, dugoročno obezbede uslovi za prezentovanje vredne građe iz fondova Biblioteke grada Beograda stručnoj i najširoj javnosti, svim građanima i posetiocima Beograda.

 

Postavka se organizuje u okviru projekta Prezentacija restaurirane i konzervirane stare i retke bibliotečke građe Biblioteke grada Beograda od izuzetnog i velikog značaja.

 

Zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva kulture i informisanja, nabavljena je tehnički najkvalitetnija vitrina za izlaganje stare i retke knjige u Srbiji, koja omogućava da se kroz seriju osmišljenih izložbi u punoj meri prikažu rezultati dosadašnjeg rada BGB na zaštiti stare i retke građe – navodi se u saopštenju Biblioteke grada Beograda.

 

U vitrini će biti izloženo pet starih i retkih knjiga na stranim jezicima koje su proglašene kulturnim dobrima od izuzetnog značaja i spadaju u najvredniju građu bibliotečkog fonda.

 

Fond stare i retke knjige Biblioteke grada Beograda jedan je od najvećih i najvrednijih fondova ovog tipa u Srbiji, sa više od hiljadu naslova od izuzetnog i velikog značaja.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište