fbpx

header

Izložba Jovana Matića: Keramika iz drugog ugla

Izložba-Jovana-Matića

Samostalna izložba radova Jovana Matića biće otvorena u Galeriji Novembar od 13. januara do 13. februara 2022. godine.

 

Izložba Jovana Matića će posetiocima omogućiti da uživaju u jedinstvenim radovima od keramike ovog mladog umetnika.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jovan Matic (@matic__jovan)

 

– Način na koji umetnik sprovodi ovu metamorfozu nad subjektom je posredstvom ironije, nametanjem nepristojnih pitanja, smeštanjem posmatrača pred niz ogledala od kojih svako skida sloj po sloj licemerja, dok ne ostanemo nagi pred istinom o sebi – izjavio je ovim povodom Matić.

 

O Jovanu Matiću

 

Jovan Matić rođen je 1996. godine u Beogradu. Na Fakultetu primenjenih Umetnosti u Beogradu je završio osnovne i master akademske studije, odsek keramika (2014-2020).

 

Izlagao je na mnogobrojnim samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Učesnik je i Letnje škole Univerziteta umetnosti -„ArtQuake’’, Kotor, Crna Gora 2019, Smotre „Mermer i Zvuci”, Simpozijum- Svet Keramike, 2020. Aranđelovac kao i mnogih drugih manifestacija.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jovan Matic (@matic__jovan)

 

Primljen je na post- diplomske studije 2020. godine na Institutu Ishoken u Japanu. Od 2021. godine je stipendista „Canon” fondacije za istraživački rad. Njegovi radovi se nalaze u brojnim privatnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu.

 

O galeriji Novembar

 

Novembar je galerija savremene umetnosti u kojoj se izlažu i prodaju dela savremenih umetnika/ca, kako onih već etabliranih na lokalnoj i inostranoj umetničkoj sceni tako i onih mlađih, čija dela publika tek upoznaje. Galerija organizuje izložbe savremenih umetnika/ca iz Srbije i regiona, ali i onih poreklom iz Srbije koji već neko vreme žive i rade u inostranstvu.

 

Galerija Novembar svojom izlagačkom delatnošću želi da omogući umrežavanje umetnika i umetnica sa kritičarima/kama, sa širom publikom i sa kolekcionarima/kama, čime bi se podstaklo kritičko sagledavanje umetnosti i njena (re)valorizacija.

 

Galerija funkcioniše i kao prostor susreta mišljenja. Novembar ima za cilj da zadovolji određene potrebe publike i kupaca već formiranog ukusa. Takođe, cilje i da doprinese većoj vidljivosti mladih umetnika/ca i vrednovanju savremene umetnosti na tržištu.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište