fbpx

header

Izložba inspirisana Hičkokom: „Flert frejemova“ koji treba da posetite

izložba-hičkok-kinoteka

Izložba slika “Flert frejmova” Ive Prlinčević, inspirisane pokretnim slikama filmova Alfreda Hičkoka “Drž’te lopova” i “Vrtoglavica”, otvorena je u atrijumu Jugoslovenske kinoteke u Uzun Mirkovoj.

 

U okviru izložbe biće prikazane slike, ulja na platnu, širokog (sinemaskop) formata 55×100, 65×80, 30×40 cm, i jedan crtež iz kojeg je i nastala ova serija slika, doktorski umetnički projekat Ive Prlinčević.

 

Na izložbi će biti premijerno prestavljena i video-podrška montažera Mateje Rackova.

 

 

Iva Prlinčević se duže vreme bavi međusobnom vezom slikarstva, filma i života, a njen umetnički izraz kreće se između impresionizma i ekspresionizma, što se može videti i na izloženim delima.

 

U svojim radovima Iva Prlinčević se bavi granicama filma, slikarstva i života, postavljajujući pritom pitanja gde se film zapravo završava, da li se pretače u slikarstvo ili je sve deo našeg svakodnevnog života.

 

Izložba “Flert frejmova” će trajati mesec dana, a u toku izložbe biće prikazan ciklus Hičkokovih filmova u Kinoteci.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Praznični gala koncert “Novogodišnja čarolija” zakazan je za 27. decembar od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Na uzbudljivo muzičko putovanje publiku će povesti solisti Tamara Rađenović, sopran i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Pozorište