fbpx

header

Izložba „Granice trošnosti“ u Novembar galeriji

Granice-trošnosti-izlozba-2022

Izložba radova umetnika Vladimira Lalića pod nazivom „Granice trošnosti“ biće otvorena u Novembar galeriji.

 

Na izložbi će biti predstavljeni najnoviji radovi umetnika. Oni podrazumevaju seriju crteža fantastičnih bića, skulpture-instalacije i umetničke objekte od pleksiglasa. Lalić, kako u ranijim radovima tako i u novom opusu, sklon je eksperimentu u pogledu medijuma i forme. Umetnik će na ovoj izložbi pokazati da ljudska dimenzija nije izgubljena već je redefinisana i sagledana iz drugog ugla. Ljudi ne postaju automati ili mehanički konstrukti. Oni kroz svet slike/crteža/igre/ saznaju ili barem počinju da osvešćuju da to suštinski jesu i da su to možda oduvek bili: bakterija, moljac, muva.

 

Izložba „Granice trošnosti“ će biti otvorena 28. aprila u 18 časova, sve do 22. maja. Posetioci i posetiteljke je mogu videti svakog radnog dana sem ponedeljka od 12-20h, subotom od 10-18h i nedeljom od 10-14h, na adresi Kursulina 22.

 

Vladimir Lalić rođen je 1983. godine u Beogradu. Diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti Univerziteta u Beogradu 2008. godine. Iste godine upisuje specijalizaciju na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu na odseku grafike, koju završava 2010.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Galerija Novembar (@galerijanovembar)

 

Od 2008. do 2012. radi kao stručno lice–demonstrator na FPU na odseku grafika. Član je ULUS-a od 1.1.2009., a član umetničkog saveta ULUS-a od 2021. do danas.  Priredio 30 samostalnih izložbi i učestvovao na preko 70 grupnih izložbi, domaćih i internacionalnih (Njujork, Singapur, Pariz, Trst, Bristol…).

 

Dobitnik je tromesečnog rezidencijalnog boravka u Cité internationale des arts u Parizu 2013. kao i rezidencijalnog boravka „Tropical lab“ u Singapuru 2019. godine.

 

Dobitnik je šest nagrada za vizuelno stvaralaštvo među kojima je i Prix Paul Louis Weller – dodeljene od strane Academie des Beaux arts u Parizu, Francuska.  Njegovi radovi se nalaze u privatnim i javnim kolekcijama širom sveta. Trenutno živi i radi u Beogradu.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište