fbpx

header

Izložba fotografija Roberta Adamsa u okviru BPM 2022

izlozba-fotografija-radison-2022

Izložba fotografija „Summer nights, walking“ Roberta Adamsa biće otvorena u okviru Beogradskog Meseca fotografije (BPM) 2022.

 

Otvaranje je zakazano za 13. maj sa početkom u 19 časova u hotelu Radisson Collection Hotel, Old Mill.

 

Po drugi put Бартcелона POP UP organizuje izložbu posvećenu foto-knjizi. Prva takva izložba dogodila se prošle godine. Tada je organizovana grupna internacionalna izložba koja se odnosila na foto-knjigu „Twentysix Gasoline Stations“ (Dvadeset šest benzinskih pumpi) Eda Ruša.

 

Ishod je bio jako dobar, pa je odlučeno da se organizuje slična izložba kao deo prvog izdanja BPM festivala foto-knjiga 2022. Izbor foto-knjige za ovu izložbu pao je na „Summer nights walking“ (Šetnje letnjih noći) Roberta Adamsa.

 

„Summer nights, walking“ je esencijalna foto-knjiga i smatra se klasikom. Prvo izdanje, jednostavnog naziva „Letnje noći“, objavljeno je u i.k. Aperture 1985. godine. Sadržalo je 38 fotografija večernjih scena fotografisanih u regionu Longmont i planine Roki u Koloradu.

 

Preuređena verzija knjige je objavljena kao koizdanje Aperture-a 2009. godine pod nazivom „Summer nights, walking“. Za ovo prerađeno izdanje Adams je dodao još 39 neobjavljenih fotografija.

 

U maju 2022. godine biće objavljena dopunjena verzija knjige koju je objavila i.k. Steidl.

 

Izložba sadrži radove: Constance Langrand (Francuska), Dany Vigil (El Salvador), Dario D’Alessio (Italija), David Alexis Jainz Aguiñaga (Meksiko), Max Klebl (Austrija), Olivera Radmanović (Srbija), Ray Knox (Velika Britanija), Telmo Pinto (Portugal) i Véronique Van Meerbeek (Francuska/Belgija).

 

Izložba fotografija se zatvara 19. maja 2022. godine.

 

Beogradski Mesec Fotografije je umetnički događaj koji neprekidno raste. Njihova misija jeste da pojačaju vidljivost srpskih fotografa i uopšte fotografije u Beogradu. Žele da pokažu ostatku sveta šta se dešava u Beogradu. Takođe, žele da pokažu Srbiji šta se dešava u svetu tako što će dovesti fotografe iz drugih delova sveta i organizovati propratne događaje tokom maja meseca.

 

I ove godine se očekuju izložbe fotografija svuda po Beogradu. Takođe, tu su i projekcije filmova koji se bave fotografijom, promociju fotografskog materijala i knjiga o fotografiji, radionice, predavanja, pregled portfolija i drugo.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište