fbpx

header

Izložba „Dvadeset i jedan Ivonin lokDA(u)N”

Dvadeset-i-jedan-Ivonin-lokDA(u)N

U KC Magacinu otvorena je prva samostalna izložba Ivone Križak posvećena pandemiji, pod nazivom „Dvadeset i jedan Ivonin lokDA(u)N”.

 

Izložba se sastoji od 21 ilustracije različitih formata, a imaćete prilike da je pogledate do 21. Marta. Autorka će se družiti sa posetiocima tokom vikenda od 14 do 17 časova.

 

Izložba ilustracija Ivone Križak predstavlja kustoski odabir radova nastalih kao autorkin umetnički odgovor na početak pandemije korona virusa, i stanje šoka izazvanog restriktnivnim merama „zaključavanja” stanovništva.

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivona Križak (@ivonakrizak)

 

 

U ambijentu glavnog grada koji nikad ne spava, u kome su ulična vreva i sveukupna užurbanost preovlađujuće karakteristike svakodnevnog života, teret potpunog ograničavanja kretanja bio je teško podnosiv, naročito mladim ljudima, populaciji kojoj i sama umetnica pripada.

 

Način na koji autorka progovara o novouspostavljenom režimu življenja/preživljavanja, i hermetičkom svetu njene spavaće/radne sobe i sebe u njoj, otelovljen je u ciklusu ilustracija – produktu njenog ličnog lokdaun izazova pod sloganom jedna slika – jedan dan.

 

Ne propustite izložbu “Dvadeset i jedan Ivonin lokDA(u)N” u KC Magacinu, ulica Kraljevića Marka 4-8.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište