fbpx

header

Izložba “Čvor” u Muzeju brojeva

Izložba „Čvor“ autora Nikole Damjanova otvorena je 3. juna u Muzeju brojeva (Zeleni venac, 2, treći sprat). U pitanju je izložba koja je generativni eksperiment, koji ispituje odnose između dva osnovna gradivna elementa.

 

Izložba „ENTR’ACTE“ umetnice Lal Batman u Balkanu

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Muzej Brojeva (@muzejbrojeva)

Petlje (čvora), sa jedne strane, kao osnove programskog algoritma i linije, kao vizuelnog spoja dve tačke u kreativnom prostoru. Želja autora je da beskonačno dug pohod od 0 do 1 veže u čvor i tako skrati svoj put.

 

Nikola Damjanov (1983, Beograd) diplomirao je 2013. godine dizajn interaktivnih medija na Univerzitetu Metropolitan, a poslednjih 10 godina vođa je kreativnog tima za istraživanje i razvoj u kompaniji Nordeus.

 

 

Do sada je izlagao na preko 10 grupnih i samostalnih izložbi, kako u zemlji tako i u inostranstvu, ali svoje napore uglavnom ulaže kao redovni predavač na eminentnim svetskim konferencijama u domenu digitalne umetnosti. Od 2020. godine član je međunarodnog odbora savetnika za konferenciju „View“ koja se održava u Italiji. Znatiželja ovog umetnika uvek je bila okrenuta ka primeni savremene tehnologije u službi estetike. Stoga su njegova trenutna vizuelna istraživanja u sferi generativne i proceduralne umetnosti, realizovane kombinovanim tehnikama, i digitalnim i tradicionalnim.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište