fbpx

header

Izložba crteža Petra Sibinovića otvorena u Galeriji „Haos“

Petar Sibinović

Izložba najskorijih radova Petra Sibinovića otvorena je u galeriji „Haos“ sa serijom crteža pod naslovom “Analiza”.

 

Publika će na izložbi imati prilike da vidi 25 odabranih crteža rađenih specijalnom tehnikom koja podrazumeva vodeni žig.
„Reč je o vrlo specifičnoj tehnici izrade crteža po kojoj je moj rad prepoznatljiv i nadam se da će se sve to dopasti publici“, rekao je Sibinović.

 

Iako spada u generaciju mlađih stvaralaca, Sibinović uveliko ima zapažene rezultate i prisustvovao kako na grupnim tako i na samostalnim izlaganjima.

 

 

Između ostalog je i učesnik velikog broja radionica i umetničkih kolonija, autor je, koautor ili saradnik na brojnim projektima.

Po obrazovanju je vajar, ali je neprestano ispitivao mogućnosti crteža, analizirao proces nastajanja i neretko davao prednost samoj akciji, principima spontaniteta i prirodnih dešavanja, u odnosu na ishod. Prirodni fenomeni su neodvojivi deo njegovog izraza.

On ih prati, zaustavlja, artikuliše i odabira fleksibilne, uzbudljive i sugestivne forme koje nam kroz svoje intervencije na papiru nudi kao svojevrsne mikrokosmose, segmente neke veće celine ili delove beskraja.

Povezane vesti

Veče posvećeno Borislavu Pekiću

U subotu, 2. jula, biće priređeno veče “Sećanje na Borislava Pekića- 30 godina od smrti”, kod spomenika legendarnom srpskom književniku na Cvetnom trgu u Beogradu.   Basista Aleksandar Ðukić i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište