fbpx

header

Izložba crteža Petra Sibinovića otvorena u Galeriji „Haos“

Petar Sibinović

Izložba najskorijih radova Petra Sibinovića otvorena je u galeriji „Haos“ sa serijom crteža pod naslovom “Analiza”.

 

Publika će na izložbi imati prilike da vidi 25 odabranih crteža rađenih specijalnom tehnikom koja podrazumeva vodeni žig.
„Reč je o vrlo specifičnoj tehnici izrade crteža po kojoj je moj rad prepoznatljiv i nadam se da će se sve to dopasti publici“, rekao je Sibinović.

 

Iako spada u generaciju mlađih stvaralaca, Sibinović uveliko ima zapažene rezultate i prisustvovao kako na grupnim tako i na samostalnim izlaganjima.

 

 

Između ostalog je i učesnik velikog broja radionica i umetničkih kolonija, autor je, koautor ili saradnik na brojnim projektima.

Po obrazovanju je vajar, ali je neprestano ispitivao mogućnosti crteža, analizirao proces nastajanja i neretko davao prednost samoj akciji, principima spontaniteta i prirodnih dešavanja, u odnosu na ishod. Prirodni fenomeni su neodvojivi deo njegovog izraza.

On ih prati, zaustavlja, artikuliše i odabira fleksibilne, uzbudljive i sugestivne forme koje nam kroz svoje intervencije na papiru nudi kao svojevrsne mikrokosmose, segmente neke veće celine ili delove beskraja.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište