fbpx

header

Ilustracije iz „Politikinog zabavnika“ u Muzeju primenjene umetnosti

Rad Boabana Savića - Promo MPU

Izložba ilustratora i akademskog slikara Bobana Savića „Geto: Sve, sve, ali zanat“, autorke Marija Ristić, biće otvorena 8. decembra u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu.

 

Izložba se sastoji od oko 220 Getovih radova, a predstavljeno je Savićevo stvaralaštvo od njegovih školskih dana, preko studija na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu i prvih ilustracija za „Politikin zabavnik“, pa do raznovrsnih oblasti primenjenih umetnosti koje u današnje vreme omogućava upotreba digitalnih tehnologija.

 

Ovom postavkom se sumiraju radovi pedesetogodišnjeg umetnika iz nekoliko kreativnih oblasti (ilustracije, stripa, koncept-arta, karakter-dizajna, scenografije), sa namerom aktuelizovanja prirode ilustracije, njenog stilskog jezika i metoda nastanka.

 

Rad Boabana Savića - Promo MPU

Rad Bobana Savića – Promo MPU

 

Na Getovim radovima „kičmu“ likovne strukture čini čvrst, precizan crtež, smatra autorka Marija Ristić, napominjući da bi se moglo reći da umetnik čak i četkicama crta.

 

Na otvaranju postavke 8. decembra govoriće glavni i odgovorni urednik „Politikinog zabavnika“ Zefirino Grasi i glumac Tihomir Stanić, dok će u okviru muzičkog programa violončelistkinja i pijanistkinja Aleksandra Bengin održati recital za violončelo Johana Sebastijana Baha, Pola Hindemita, Žaka Ibera i Gaspara Кasadoa.

 

Izložba „Geto: Sve, sve, ali zanat“ će trajati do 20. januara naredne godine.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište