fbpx

header

Ilustracije iz „Politikinog zabavnika“ u Muzeju primenjene umetnosti

Rad Boabana Savića - Promo MPU

Izložba ilustratora i akademskog slikara Bobana Savića „Geto: Sve, sve, ali zanat“, autorke Marija Ristić, biće otvorena 8. decembra u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu.

 

Izložba se sastoji od oko 220 Getovih radova, a predstavljeno je Savićevo stvaralaštvo od njegovih školskih dana, preko studija na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu i prvih ilustracija za „Politikin zabavnik“, pa do raznovrsnih oblasti primenjenih umetnosti koje u današnje vreme omogućava upotreba digitalnih tehnologija.

 

Ovom postavkom se sumiraju radovi pedesetogodišnjeg umetnika iz nekoliko kreativnih oblasti (ilustracije, stripa, koncept-arta, karakter-dizajna, scenografije), sa namerom aktuelizovanja prirode ilustracije, njenog stilskog jezika i metoda nastanka.

 

Rad Boabana Savića - Promo MPU

Rad Bobana Savića – Promo MPU

 

Na Getovim radovima „kičmu“ likovne strukture čini čvrst, precizan crtež, smatra autorka Marija Ristić, napominjući da bi se moglo reći da umetnik čak i četkicama crta.

 

Na otvaranju postavke 8. decembra govoriće glavni i odgovorni urednik „Politikinog zabavnika“ Zefirino Grasi i glumac Tihomir Stanić, dok će u okviru muzičkog programa violončelistkinja i pijanistkinja Aleksandra Bengin održati recital za violončelo Johana Sebastijana Baha, Pola Hindemita, Žaka Ibera i Gaspara Кasadoa.

 

Izložba „Geto: Sve, sve, ali zanat“ će trajati do 20. januara naredne godine.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

koncert-root-70-bam-klub-2022

Jazz Special: Root 70 u BAM klubu

 Poznati internacionalni džez sastav Root 70 će održati svirku u BAM klubu. Džez bend Root 70 proslavio je 20. godišnjicu postojanja 2020. godine.    Ovu okolnost duguje čitavom nizu činjenica.

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Pozorište