fbpx

header

Izložba Artist in Residence u Gradskoj galeriji

izložba-artist-in-residence-2022

Grupna izložba umetnika ovogodišnjeg „Artist in Residence“ programa Kulturnog centra Grad, biće otvorena u Gradskoj galeriji.

 

Izložba će predstaviti rezultate grupe umetnika koji su tokom januara i februara 2022. godine radili na svojim projektima.

 

Putem otvorenog poziva formirana je grupa umetnika koji su tokom dva meseca bili učesnici ove internacionalne umetničke rezidencije. Ovakav vid programa rezultirao je radovima koje ćemo imati prilike da na izložbi vidimo.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kulturni centar GRAD (@kcgrad)

 

Radove će predstaviti Aleksandar Srbljanin, Ivana Milev, Hanna Dujmović, Ivana Stojaković, Bojan Kovačević, Vladan Sibinović, Yao Wang, Sanja Vasić, Denis Haračić, Maja Urošević, Nikola Mijatović, Anthony Brooks i Emilija Terzić.

 

Izložba će biti otvorena od 7. do 14. marta u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad.

 

Inicijatorka programa „Artist in Residence“ je umetnička direktorka KC Grad Ljudmila Stratimirović. Projekat je podržan od strane Gete Instituta u Beogradu.

 

Kulturni centar Grad još od 2014. godine razvija i radi na programu „Artist in Residence“. S obzirom na globalnu situaciju tokom pandemije i nemogućnosti da stranci umetnici dođu u Beograd, KC Grad rešio je da galerijski prostor ponudi umetnicima.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište