fbpx

header

Održana izložba „Agonija mogućih svetova“

Agonija mogućih svetova

U izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu tržnog centra Galerija, održana je izložba “Agonija mogućih svetova” Slobodana Vidovića.

 

Slobodan Vidović diplomirao je na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, a zatim završio i postdiplomske studije na Akademiji. Dobitnik je Aprilske nagrade grada Banjaluka mladima 2005. godine i Prve nagrade studenata BIH u Sarajevu 2000. godine. Učesnik je više izložbi i rezidencijalnih projekata u zemlji i inostranstvu.

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by slobodan vidovic (@bobanvidovic)

O samoj izložbi istoričarka Ana Kršljanin je rekla sledeće:

 

„Dominantan motiv Vidovićevog ciklusa Agonija mogućih svetova su urušeni mehanizmi aviona, zarđale karoserije automobila, silosi čiji ostaci evociraju na prolaznost i potrošnost mehanizama i konstrukcija koji su u nekom prošlom životu bili aktivni, upotrebljivi i funkcionalni. Slike poput pista i napuštenih fabrika pružaju takođe distopijski osećaj odsustva i disfunkcionalnosti nekada produktivnih industrijskih prostora“, kaže Ana.

 

Kršljanin je dodala da “Agonija mogućih svetova” predstavlja simboličko traganje za mogućnostima koje se nisu desile, za svim prilikama, prostorima i načinima kroz koje su napušteni mehanizmi mogli da žive.

 

„Njihova teskobnost i ruševnost simbolički predstavljaju sudbinu iskorišćenih, upotrebljenih i zaboravljenih“, zaključila je ona.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište