fbpx

header

Izložba „9 života, 1 idiota“ i rođendan Ulične galerije

izlozba-9-života-1-idiota-ulicna-galerija-2022

Ovaj petak 13. je poseban datum za Uličnu galeriju jer su proslavili 10. rođendan. Otvorena je i izložba „9 života, 1 idiota“ Stefana Ćirića.

 

Za dobro raspoloženje pobrinuli su se Stefan Ćirić sa izložbom „9 života, 1 idiota“, Baba Roga koji prati njegove vizuale ambijentalnim zvucima, Nemanja Ćirić sa intermecom na bubnjevima, Skrech Majstor Ljuban sa već poslovično dobrim vajbom.

 

Stefan Ćirić AKA Tearzdrop AKA La Drop AKA Mister Cobra AKA Ćirić Stefan je multikulturalni umetnik koji širi svoj rad u nekoliko oblasti. Pokušava da radi svoje stvari koje ga inspirišu na svakodnevnom nivou, ujedinjuju, osvežavaju i istovremeno prikazuju u nekom obliku. Bilo da je u pitanju kolaž, ilustracija ili video.

 

Izložba „9 života, 1 idiota“ obuhvata opus njegovog odrastanja i predmete koji ga prate kroz život.

 

Oni ga nekako uvek vraćaju na početak stvaralačkog procesa. Reciklirani i pronađeni materijali izazivaju nove ideje i rešenja koja daju nejasnu sliku o naizgled jasnim stvarima. Naivni i pomalo primitivni pristupi u spajanju nespojivog svedoče o milionima misli koje prolaze kroz glavu 1 idiota. Uokvirene su u 9 nejasnih priča.

 

Rođen 1991. u Beogradu, a detinjstvo provodi u Sankt Peterburgu. Dok su mu izleti u dvorove i galerije već punili glavu idejama, televizor, amerikanizacija i razni crtaći inspirisali su ga da krene da crta i precrtava svoje heroje. Igrom slučaja se vraća u Dobanovce pa opet odlazi za Rusiju (Jaroslav) gde upoznaje skejt i pank ekipu. Vraća se u Srbiju 2008. godine i upisuje Univerzitet Metropolitan 2009. godine.

 

Tokom studija se rasplinjuje na razne projekte i izučava sve tehnike sa kojima može da raspolaže u polju dizajna i ilustracije, videa i audio produkcije. Master završava 2014. godine. Nakon toga se posvećuje sebi i svom radu: komercijali, tetoviranju, underground sceni. Tu su i konstantne evropske turneje sa bendom „Eaglehaslanded“. Danas se bavi brendiranjem za restorane, pravljenjem mercha za bendove, organizacijom koncerata neafirmisanih bednova, sarađuje sa ljudima iz raznih sfera.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište