fbpx

header

„Industrial u neokapitalizmu“ u Uličnoj galeriji

Indsutrial u kapitalizmu

U petak, 15. jula, biće otvorena izložbe fotografija „Industrial u neokapitalizmu“, čija je autorka Nataša Ljubisavljević Simonson AKA Mikamala, u Uličnoj galeriji (Čavketov pasaž) s početkom u 20 časova.

 

Na fotografijama dominiraju industrijski objekti. Oni stoje u kontrastu sa svojim okruženjem, ili se u mračnoj i romantičnoj atmosferi stapaju sa okolinom u lepom, ali toksičnom zagrljaju. One preispituju granice između proizvodnog i stambenog, javnog i intimnog, kolektivnog i individualnog, čistog i prljavog, prirodnog i veštačkog.

 

Pored pitanja identiteta čoveka kao radnika, teme modernog ropstva zaposlenih i ekologije, za rad autorke najveći značaj imaju i pitanja u vezi sa položajem žena, pravima LGBT zajednice, pravima manjina i migranata.

 

Predložena selekcija fotografija pod nazivom „Industrial u neokapitalizmu“ uključuje fotografije nastale u SAD, Kini, Srbiji i Kanadi. Muzička podrška će biti Segregator X.

 

Nataša Ljubisavljević Simonson je rođena i odrasla u Splitu. Diplomirala je filmsku i televizijsku režiju u Beogradu. Duže od 15 godina radi u filmskoj industriji u Srbiji i SAD na poziciji VFX/Post Production koordinatorke i producentkinje. Rediteljka je i nekoliko kratkih filmova, a fotografijom se nezvanično bavi od svoje osme godine.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by .mikamala. (@motion_broken_mikamala)

“Moje fotografsko stvaralaštvo uglavnom je inspirisano temama koje se tiču načina na koji kapitalistički odnosi u savremenim društvima određuju urbani prostor i život u gradovima, prirodno okruženje, ljudske sudbine i proizvod je ličnih iskustava i opservacija. Radeći na holivudskim filmovima i TV serijama (“Fast and Furious“, “Moonfall“, “DC’s Legends of tomorrow“…) provela sam nekoliko godina u Kini i Kanadi, na lokacijama koje privlače američke filmske projekte niskom cenom radne snage i manjim troškovima.” – objašnjava autorka I dodaje:

 

“Važno je reći da fotografije nisu nastale u cilju dokumentovanja ovakvih prostora i aktera sa namerom da proizvedu nekakav efekat. Proizvodi su spontanog i trenutnog ličnog doživljaja i emocija posmatrača, najčešće nastale usput i u pokretu.”

 

Ne propustite izložbu fotografija „Industrial u neokapitalizmu“ 15. jula u Uličnoj galeriji.

 

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Praznični gala koncert “Novogodišnja čarolija” zakazan je za 27. decembar od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Na uzbudljivo muzičko putovanje publiku će povesti solisti Tamara Rađenović, sopran i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Pozorište