fbpx

header

Grafika Beograda na međunarodnoj onlajn izložbi

Foto: Guljelmo Boter

Da se stranci zaljube u naš Beograd, nije retkost, ali jeste da tu svoju opčinjenost izraze u nekoj umetničkoj formi i pronesu je van granica Srbije. Ipak, to je pošlo za rukom italijanskom arhitekti Guljelmu Boteru, čija se grafika raskrsnice Nemanjine i Кneza Miloša našla u trci za glavnu nagradu na međunarodnoj onlajn grupnoj izložbi „Scenic – 2021“.

 

-U glavnom gradu Srbije proveo sam predivne dane diveći se i crtajući spomenike koji svedoče prošlosti, ali i sadašnjosti… Beograd je ostavio dubok utisak na mene i već radim na novim projektima, ali i na tome da se tamo vratim – rekao je Boter.

 

Ovaj višestruko nagrađivani umetnik otvorio je u oktobru 2021. godine izložbu grafika „Beograd vrhom pera“ u Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu, a koja je predstavljala plod Boterovog rezidencijalnog boravka u Beogradu tokom aprila iste godine.

 

-Ono što je bilo veliko otkriće je da nije samo centar grada prelep, već i sve ono što ga okružuje… Smatram da tu kulturu treba valorizovati i sačuvati je za buduće generacije – rekao je Boter.

 

Onlajn izložba „Scenic – 2021“ osmišljena je tako da prikaže radove različitih stilova koji vizualizuju atraktivne prizore našeg sveta, od netaknute prirode do arhitekture svetskih metropola. Pobednika takmičenja bira publika putem onlajn glasanja koje je otvoreno do 31. januara.

 

Foto: Guljelmo Boter

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište