fbpx

header

“Geto: Sve, sve ali zanat”: nova izložba u MPU

geto-izlozba-mpu

U Muzeju primenjene umetnosti organizovana je nova izložba, koja se održava do 20. januara, i to pod nazivom “Geto: Sve sve, ali zanat”.

 

Kao istoričarka umetnosti i autorka prve izložbe storiborda, ali i prve izložbe u okviru koje se Aleksandar Deroko predstavio kroz ilustraciju i crtež, Marija Ristić sada priređuje i izložbu Bobana Savića čiji je pseudonim Geto. Ona ističe da je Geto ilustrator čiji radovi su već zauzeli dobro zasluženo mesto u oblasti ilustracije, stripa i konceptualne umetnosti, kao i da njegov metod rada kombinuje tradicionalnu i digitalnu tehniku.

Cilj izložbe “Geto: Sve, sve ali zanat” jeste da posetioci uoče važnost originalnosti koja proizilazi iz same ličnosti umetnika, dok su njena realizacija i izvođenje činovi ipak u drugom planu procesa. Pored toga, izlaganje radova biće i povod da se posetiocima dočara vizuelna simfonija koju kreiraju usaglašenost suptilnog i direktnog, “starog” i “novog” načina ilustrovanja, tradicije i savremenosti.

Muzej primenjene umetnosti poseduje oko 37.000 predmeta među kojima se nalaze i dela od velikog umetničkog i kulturnog značaja. Izražena izložbena aktivnost i izdavačka delatnost, kao i poznate manifestacije, čine MPU izuzetno prepoznatljivim. Među uobičajenim događajima nalaze se: Salon arhitekture, Dečji salon primenjene umetnosti i Salon savremene primenjene umetnosti i Trijenale keramike.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Praznični gala koncert “Novogodišnja čarolija” zakazan je za 27. decembar od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Na uzbudljivo muzičko putovanje publiku će povesti solisti Tamara Rađenović, sopran i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Pozorište