fbpx

header

“Geto: Sve, sve ali zanat”: nova izložba u MPU

geto-izlozba-mpu

U Muzeju primenjene umetnosti organizovana je nova izložba, koja se održava do 20. januara, i to pod nazivom “Geto: Sve sve, ali zanat”.

 

Kao istoričarka umetnosti i autorka prve izložbe storiborda, ali i prve izložbe u okviru koje se Aleksandar Deroko predstavio kroz ilustraciju i crtež, Marija Ristić sada priređuje i izložbu Bobana Savića čiji je pseudonim Geto. Ona ističe da je Geto ilustrator čiji radovi su već zauzeli dobro zasluženo mesto u oblasti ilustracije, stripa i konceptualne umetnosti, kao i da njegov metod rada kombinuje tradicionalnu i digitalnu tehniku.

Cilj izložbe “Geto: Sve, sve ali zanat” jeste da posetioci uoče važnost originalnosti koja proizilazi iz same ličnosti umetnika, dok su njena realizacija i izvođenje činovi ipak u drugom planu procesa. Pored toga, izlaganje radova biće i povod da se posetiocima dočara vizuelna simfonija koju kreiraju usaglašenost suptilnog i direktnog, “starog” i “novog” načina ilustrovanja, tradicije i savremenosti.

Muzej primenjene umetnosti poseduje oko 37.000 predmeta među kojima se nalaze i dela od velikog umetničkog i kulturnog značaja. Izražena izložbena aktivnost i izdavačka delatnost, kao i poznate manifestacije, čine MPU izuzetno prepoznatljivim. Među uobičajenim događajima nalaze se: Salon arhitekture, Dečji salon primenjene umetnosti i Salon savremene primenjene umetnosti i Trijenale keramike.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište