fbpx

header

„Geometrija melanholije“ u Uličnoj galeriji na Terazijama

Geometrija-melanholije

Neobična izložba „Geometrija melanholije“ Ivana Ivanovskog iz Skoplja u Uličnoj galeriji u Beogradu, biće postavljena do 12. maja 2022. godine.

 

„Peace.Love.“ izložba za 13. rođendan KC Grada

 

Izložba triptiha od slomljenih stakala i, kako kaže autor postavke, spuki papazjanije s bubičkama, vodi u prazninu koja zjapi, u svet ravnih površina, ekrana, monitora, prozora, izloga, u svet ispražnjenog sadržaja, tunela, vojda… Vodi u svet bez dubine, u svet konzumacije, svet koji nas usisava, svet strave i užasa, u horor film (vidi Hičkokov „Rear Window“) ili tako neki strim običnih jezivih slika gde je odnos posmatrača i posmatranog bazičan, pojednostavljen, maligan, smrtno banalan i gde je sam čin gledanja WTF.

 

 

Prva beogradska Ulična galerija održava se u napuštenom i ruiniraniranom prolazu u samom centru grada, kod Bezistana. Galerija se nalazi u neposrednoj blizini Bezistana, u pešačkom prolazu između Trga Nikole Pašića i Nušićeve ulice, poznatijem kao Čavketov pasaž.

 

 

Program galerije sastoji se od dela angažovane umetnosti koja se bavi pitanjima od ključnog značaja za društvo. Jedna od njegovih bitnih karakteristika je to što će biti otvoren za mlade i neafirmisane umetnike.

 

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Majsl Teler
Od štrebera do zavodnika: Kako je Majls Teler ukrao ženska srca u hit filmu “Top Gan – Maverik”
The-Real-McKenzies-Zappa-Barka-2022
The Real McKenzies na Zappa Barci
ellen-allien-barutana-2022
Berlinska tehno zvezda Ellen Allien u Barutani
wine-platz-fest-2022
Beogradska nedelja vina i Wine Platz Fest
dokumentarna-serija-o-kevinu-spejsiju-2022
Snima se dokumentarac o Kevinu Spejsiju

Pozorište