fbpx

header

Galerija B2 predstavlja izložbu “U lavirintu, Rajko Popivoda”

galerija-b2-rajko-popivoda

Često skulptorsko pitanje – odnos površine i unutrašnje mase, umetnik i autor izložbe, Rajko Popivoda, obrađuje kroz niz radova nastalih u periodu od 2001. do 2021. godine, sada uobličenih pod nazivom “U lavirintu, Rajko Popivoda”. Galerija B2 poziva sve znatiželjne da svojim prisustvom uveličaju postavku, ali i njenu “pozadinu”, sve do 22. januara na adresi Balkanska 2.

 

Nulti rad ove izložbe, veliki bronzani lavirint pod nazivom “U lavirintima transparentnog kaveza” prvobitno je pronašao svoj put do publike upravo 2001. godine, kao vid težišnog dela kompletne ideje. S druge strane, serija “Fragmentacija” iz 2021. osmišljena je kroz niz 3D palimpsesta – većih lavirinata unutar kojih se pozicioniraju manji lavirinti.

 

 

Njome skulptor sugeriše kakvo je stanje čoveka i civilizacije, zarobljenost u ličnom kavezu, gubitak kontrole i potrage za izlaskom iz lavirinta nametnutog od strane društva. Takođe, Rajko Popivoda vešto naglašava da je čoveku pružena iluzija slobode i svemoći, jer on i dalje ostaje u okvirima kaveza tj. lavirinta iz koga nikada zaista ne pronalazi izlazak.

 

 

Ako ste u potrazi za izložbama koje će vas oduševiti ne samo maestralnom umetnošću, već i pričama koje kriju, Galerija B2 i postavka “U lavirintu, Rajko Popivoda” definitivno zaslužuju vašu pažnju ove zime.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Galerija B2 (@galerijab2)

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište