fbpx

header

FIST karneval: “Svedok mi je strah, sve dok me je strah”

Od 5. do 7. maja očekuje vas izložba sedamnaestog Festivala internacionalnog studentskog teatra (FIST) pod nazivom “Svedok mi je strah, sve dok me je strah” u Ostavinskoj galeriji (Kraljevića Marka).

 

Izložbu čine radovi studenata umetničkih fakulteta koji se bave temom straha od usamljenosti kod mladih i preispituje kako se oni bore sa istim, a koji su prethodno prošli konkurs.

 

Inspiracija za odabir ovako ozbiljne teme došla je od istraživanja koje je sprovela Krovna organizacija mladih, objasnila je autorka i producentkinja izložbe Gala Dimović.

 

,,Došli smo do zaključka da su izolovanost u doba pandemije, ali i preopterećeni javni i medijski prostor ostavili značajne posledice na promišljanje o sopstvenoj poziciji u društvu,“ dodaje Gala Dimović.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FIST (@fist_festival)

„Danas su mnogobrojne manifestacije straha od usamljenosti, uprkos dostupnosti najrazličitijih oblika komunikacije i vidova upoznavanja, zato želimo da pružimo mogućnost mladim umetnicima da pokažu kako oni vide strah i time pokrenemo dijalog među mladima od 18 do 25 godina koji se bore sa sličnim pitanjima.“

 

Studenti čije radove ćete imati priliku da vidite:

 

Aleksandra Stojanović, Milan Konstantinović, Kiša Radić, Nađa Stanišić, Miloš Radovanović, Milena Petrović, Milka Kosanović i Marija Kuruzović

 

Kustoskinja izložbe je Anđela Dukić, a nakon Beograda, izložba se sa FIST karavanom seli u Pirot, Novi Pazar i svoj put završava u Zrenjaninu.

 

Ne propustite otvaranje izložbe 5. maja sa početkom u 17 časova.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište