fbpx

header

Na zidu FDU naslikan umetnički mural sa jakom porukom

Mural FDU

U Beogradu je osvanuo još jedan mural, ali oko njega nema prepiranja… Naime, novi mural autora Bojana Dimića na zidu Fakulteta dramskih umetnosti, naslikan je povodom otvaranja specifičnog audio projekta „FLUX“.

 

Ovom akcijom ostavljen je simboličan trag ovogodišnjeg programa, ali istovremeno i uspostavljena saradnja sa kolegama sa drugih fakulteta Univerziteta umetnosti. „FLUX“ kao autentičan audio projekat, emitovao je 9. i 10. novembra preko 27 sati govorno-muzičkog programa, sa kulturno-umetničkim, informativnim, edukativnim i zabavnim funkcijama.

 

Tema programa bila je „Ulica“ i pod sloganom „Suviše frekventno“ okupila je više različitih osobina koje prostor kao takav nudi.

 

Foto: FLUX radio

Foto: FLUX radio

 

 

Bojan Dimić ističe da za njega pojam „FLUX“ pre svega predstavlja tok, kretanje, pokret koji ne bi trebalo da se zaboravi.

 

Gde je ta naša reč koju drugi treba da čuju?

„Flux“ predstavlja tok, kretanje, pokret koji ne bi trebalo da se zaboravi. Dve figure u vazduhu predstavljaju momentum koji mora biti zadržan kako ne bismo ispali iz igre, ako se setite lastiša sve će vam biti jasno. Druge dve figure u sredini su pokretači (radio talasi) koji u svom prvom planu koloristički odlaze u poslednji, ali sa nadom predstavljenom kroz čvrste linije figure koje se nalazi u vazduhu. Vraćaju se u prvi plan i predstavljaju glas koji je neophodan da se širi dalje. Apstrahovana pozadina je likovni element iskorišćen radi boljeg predstavljanje dinamike i stvaranje prostora u kojem se često možemo pogubiti, ali ako malo bolje oslušnete pravi put vas uvek zove.

 

Predstavljene su priče i iskustva aktera iz oblasti aktivizma, ekologije, književnosti i mnogih predstavnika sa različitih umetničkih scena iz Srbije i inostranstva.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište