fbpx

header

Eksperimenatalni događaj „Spotlight“ u Dimu

“Dim” nije samo bar u Cetinjskoj ulici, u pitanju je platforma za teatarske, galerijske, koncertne i klupske događaje, gde će se u petak održati jedan eksperimentalni događaj. U pitanju je eksperimentalni događaj „Spotlight“, umetnika mlađe generacije Pavla Banovića, koji ćete moći da pogledate u četvrtak, 24. februara od 20 do 23 časa, a kustoskinja je Marina Marković.

 

Sve čega se dohvatio u svom životu pretvorio je u umetnost“

 

Madi umetnik se bavi pitanjima identiteta, društvenog uslovljavanja i društvenih obrazaca u savremenom društvu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Čavić (@customeyesd)

 

On promišlja na temi slobodnog pokreta i njegove uslovljenosti prostorom, u kom se sve odvija:

 

„Plesovi izmiču našim rečima, oni su ‘anti’. Podijumi za ples su poput izolovanih mehurića u kojima ljudsko kretanje izmiče redu i funkcionalnosti i pretvara se u nešto drugo oslobođeno ropstva, u kojima se nalaze naša tela dok se krećemo i delujemo na javnim mestima.

 

Vanvremenski dizajn: Psihodelični gramofon koji menja boje

 

Mrzim što to uvek mora biti rezervisano za ova mesta. Zamislite da svuda plešemo stalno. Ples na pešačkim prelazima, ples na putu da obnovimo ličnu kartu, ples na dosadnom kancelarijskom poslu, ples usput da pozdravimo osobu za koju mislimo da je poznajemo, ali se ispostavi da to nisu oni“, objašnjava Banović.

 

Iako sva njegova dela ujedinjuje interes za poetiku transformacije, postajanja i nadilaženja, rezulatati njegovog multidisciplinarnog pristupa često se uobličavaju u vrlo različitim predstavama.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište