fbpx

header

Dve izložbe u okviru Beogradskog meseca fotografije

Beogradski mesec fotografije

Dve izložbe fotografija Dušana Đorđevića, “Memento Mori” i “SIV I – Vremenska kapsula”, biće postavljene u Bioskopu Balkan od 20. maja do 3. juna, u okviru manifestacije Belgrade Photo Month. Otvaranje je zakazano za petak 20. maj, od 19 do 21 sati.

 

Bojana Vunturišević za Rebelgrade: Malo se bojim svojih pesama

 

Izložba “Memento Mori” predstavlja svojevrstan omaž memento mori pravcu u renesansnom slikarstvu. Smrt je u zaboravu, čovek je mrtav kad ga se više niko ne seća. U Bioskopu Balkan će uz fotografije biti predstavljeno i specijalno “dummy” izdanje knjige.

 

Beogradski mesec fotografije

Foto: Dušan Đorđević

 

Fotografije sa izložbe “SIV I – Vremenska kapsula”, bave se vremenskim kapsulama, istorijskim skrovištima u kojima su pohranjeni predmeti ili informacije od značaja, u cilju uspostavljanja komunikacije sa budućim generacijama. Najčešće su to male metalne kutije zakopane ili sklonjene da bi bile otvorene ili prikazane mnogo godina kasnije.

 

Mnoge kapsule su zakopane kako bi se obeležili istorijski događaji ili su uzidane u temelje značajnih zgrada ili čak poslate u svemir. Кapsule bi trebalo da budu otvorene zakazanog dana u dalekoj budućnosti. Svrha vremenskih kapsula je da pomognu boljem razumevanju sveta jednog minulog vremena. Fotografije koje će biti predstavljene u Bioskopu Balkan su deo veće izložbe i knjige o Saveznom izvršnom veću.

 

Beogradski mesec fotografije

Foto: Dušan Đorđević

 

Dušan Đorđević je rođen 1966. godine. Studirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, Odsek za fotografiju, filmsku i TV kameru. Profesionalno iskustvo je stekao u Кopenhagenu. Umetničku karijeru stiče izložbama, foto-monografijama, knjigama i projektima iz sfere filma i fotografije.

 

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište