fbpx

header

Dunja Jung se predstavlja izložbom „Igra“

Dunja Jung-Igra

U utorak 30. avgusta u 19 časova, u Galeriji “Singidunum” (Knez Mihailova br. 40), Dunja Jung predstaviće se samostalnom izložbom “Igra”.

 

Postavku čine radovi u digitalnoj i tehnici akvarela nastajali u protekle dve godine. Poznata po svojim portretima u tehnici akvarela, Dunja Jung, čije stvaralaštvo prožima fantasy art, okreće se ovog puta digitalnim medijima kao novom izazovu i sledećoj etapi u oblikovanju ličnog umetničkog izraza.

 

Beogradski sastav Nataleé u Alternativnom centru Šapat

 

Dunja Jung-Igra

 

Digitalno kolažiranje omogućava umetnici da još dublje uroni u igru forme i narativa rezultirajući neobično privlačnim portretima-personifikacijama u jedinstvenoj fuziji fantastičnog i Art Nouveau, stila pod čijim snažnim uticajem stvara Dunja Jung. Ili kao što zapaža istoričarka umetnosti Tamara Ognjević u tekstu kataloga ove izložbe:

 

“ Njene intimne, fantazmima prožete teme, iskazane karakterističnom, elegantno svedenom formom posredstvom novog medija dobijaju privlačnu, nadrealnu energiju – kao da su se na trenutak susreli Alfons Muha i Kjubrik, Blejd Raner i Dama u zlatnom. “

 

Dunja Jung-Igra

 

Publika će moći da poseti izložbu u periodu od 30.08. – 10.09. 2022. godine

 

O DUNJI JUNG

 

Dunja Jung rođena je u Zadru 1972 god. Dipolomirala je na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu 2000 godine. Član je ULUPUDS-a u statusu slobodnog umetnika. Bavi se slikarstvom, a akvarel se izdvaja kao tehnika koja dominira njenim stvaralaštvom.

 

Dunja Jung-Igra

 

Do sada je svoje radove prikazala na više samostalnih izložbi od kojih se izdvajaju:

 

“Snovi o moru”  (Mala galerija ULUPUDS-a, 2012.), “Povratak” (Galerija Stara kapetanija, Zemun,2014.), “Traganje za mirom” (Galerija savremene umetnosti Narodnog muzeja u Smederevskoj Palanci, 2020.).

 

 Učestvovala na mnogobrojnim grupnim izložbama u zemlji i svetu.

 

Dobitnik je Velike nagrade Zemunskog Salona 2015 godine, koju dodeljuje Galerija “Stara kapetanija”.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište