fbpx

header

Dejana Vučićević predstavlja izložbu „Izmišljam se“

U utorak, 5. maja, otvara se samostalna izložba Dejane Vučićević u “X Vitaminu” (Resavska 19), koja će trajati od 20 do 23 časa. Dejana Vučićević predstavlja novu seriju fotografija koje je radila u ambijentu jedne stare beogradske vile.

 

Izložba „Nepredmetni svet u nastanku“ u KvArt BW

 

Prostor u kome se život odvijao nekih sto dvadeset godina, dobija mogućnost da bude doživljen kroz „ružičaste naočari“ glavnih akterki. U prostoru koji je u nestajanju, one sanjaju i maštaju, na margini života ambijenta koji se gasi.

 

 

Tragovi života na zidovima soba, kao duhovi koji plove kroz vreme i prostor, deo su ‘’društva’’ koje u usamljenosti popunjava prostor i vreme. Istovremeno pitomi i zastrašujući, tu su i nikud ne odlaze, a blede i iščezavaju. Reč je o pojavama efemernog karaktera, jer je jasno da će nestati sa kulisa dok se lupi dlanom o dlan.

 

„Peace.Love.“ izložba za 13. rođendan KC Grada

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by dejana vucicevic (@dejana.vucicevic)

 

Dejana Vučićević je diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Član je ULUPUDS-a. Bavi se vizuelnim umetnostima, iza sebe ima više značajnih samostalnih projekata u okviru dizajna i mode, kao što su autorske modne kolekcije, kostimografije za igrane i kratkometražne filmove. Kostimografijom i dizajnom se bavi i u projektima za pozorište i TV reklame, a radi i styling za modno-umetničke editorijale, itd.

 

U okviru multimedijalnih umetnosti bavi se konceptualnim autorskim projektima, realizovanim u samostalnim i grupnim izložbama. Njeni radovi se nalaze u kolekcijama Muzeja grada Beograda, Muzeja primenjenih umetnosti, Oktobarskog salona i Telenor kolekciji srpske savremene umetnosti.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište