fbpx

header

Bitka za umetnost – uživo 14. oktobra u Beogradu!

Bitka za umetnost

Takmičenje je samo igra u kojoj učestvuju i umetnici i publika. Performans je tu da se ljudima približi jedan od najlepših oblika stvaranja. U preko 50 gradova na svetu se odvija ova ista bitka za umetnost, a sada i kod nas.

 

Košarkaški tereni u Beogradu koji nose imena naših velikana

 

“Svi zajedno treba da se borimo da umetnost bude više cenjena i prihvaćena”- poručila je organizatorka Miona Čolović iz Toronta.

 

Svaki događaj ima 3 runde u trajanju od po 20 minuta. Dok 12 umetnika nastupa u slikanju, publika će imati prilike da uživa u jedinstvenom performansu, da ih uz muziku bodri, navija i bira pobednika!

 

Bitka za umetnost

 

Na drugom beogradskom Art Battle-u® 14og oktobra u Dorćol Platzu od 20 časova nastupaće: Dijana VujačićMatan VukčevićDušanka GlumacAleksandar Petrović, Jasmina Trifunović, Ivana KneževićLazar Živković, Kristina Marković, Andy de CalzadillaTara NovčićEmilijana Marković, Julija Stojanović.

 

Za svoje favorite možete glasati na samom događaju, kao i licitirati za sliku. Glasanje i aukcija se odvija putem zvanične Art Battle® aplikacje koju besplatno možete preuzeti sa Google Play ili Apple store-a.

 

Karte se kupuju online preko portala Tickets.rs ili na ulazu Dorćol Platz-a na dan događaja. Cena karte je 1300 RSD.

 

Art Battle® je internacionalni performans u slikanju uživo koje se odvija u preko 50 gradova na svetu. Dok 12 slikara nastupa, pretvarajući prazno platno u umetnička dela, publika glasa na licu mesta i uživa u jedinstvenom događaju praćenom muzikom najboljih DJ-eva!

 

Bitka za umetnost

 

Pobednika očekuju vredne nagrade, a može obezbediti i plasman za državno, evropsko ili svetsko prvenstvo u slikanju.

 

Art Battle® je nastao 2009. godine u Torontu, idejom Simon Plashkesa i Chris Pembertona da se spoje dve umetnosti, muzika i slikarstvo. Franšiza Art Battle®-a se proširila od Severne Amerike u Evropu, Rusiju, Kinu, Japan, Australiju, Brazil i nastavlja da raste. Umetnici širom sveta su prepoznali vrednost ovakve ”borbe”, a to je naknadno rezultiralo  sve većim brojem ljubitelja umetnosti, ali i dobrog noćnog provoda.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište