fbpx

header

Bife Ventil predstavlja izložbu Jelene Vukajlović – “Apsurd”

bife-ventil-jelena-vukajlović

Dobrodošli u Bife Ventil, skriveni prostor alternativne kulture i mesto održavanja jedne “apsurdne” izložbe. Jelena Vukajlović će predstaviti svoje umetničke radove 16. januara u 18h, na adresi Kapetan Mišina 14, i to pod nazivom – “Apsurd”.

 

Ideja svakog od izloženih crteža na lokaciji Bife Ventil je koncipirana tako da predstavi ljudske postupke i često čudnu logiku kroz aspekt apsurda. Na primer, kako najobičniji objekat poput cigare može da istakne nečiji karakter, stav, pa i šarm? Autorka teži tome da upravo kroz izložbu prikaže stvari koje nas iznutra potencijalno “uništavaju”, dok spolja deluju kao sastavni i bezopasan deo nečije ličnosti. Kako navodi, cigareta je postala nešto što je “kul estetika”, ali sam čin pušenja je apsurdan i naravno, štetan.

 

Posetioci će posmatrajući crteže uočiti i sveprisutan motiv zavisnosti: kako podsvesno unosimo u sebe nešto što nas razara i ubeđujemo sebe da ne možemo da kažemo “ne”. A zapravo, sve vreme smo zavisni od loših navika, koje na kraju postaju sastavni deo nas, slamajući nas sporo i nečujno.

 

Jelena Vukajlović je studentkinja slikarstva na “Fakultetu likovnih umetnosti”, crtanjem i slikanjem se bavi ceo život, a Bife Ventil ovog puta organizuje njenu prvu samostalnu izložbu.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište