fbpx

header

“Beograd u vreme korone” – Fotografije pokazuju kako se život promenio

Izložba fotografija „Beograd u vreme korone” Dragane Udovičić i Zorane Jevtić otvorena je 18. decembra u Galeriji Doma omladine Beograda.

 

Autori izložbe kroz svoj rad podsećaju da je prošla godina promenila sve, zaustavila mnogo toga, odložila, zatvorila, te unela strah i neizvesnost, a potom izrodila neke nove heroje. Pokazala je kako za nekoliko dana na globalnom nivou sve može da se preokrene.

 

Izložba „Beograd u vreme korone“,  predstavlja viđenje tog teškog perioda pandemije sa idejom da iznesu priču za koju se nadaju da će uskoro biti iza nas, istovremeno sa ciljem da ona ostane kao dokument jednog vremena.

 

-Posmatrajući period od marta do kraja 2021. godine želele smo da kroz fotografiju ispričamo priču koja će nadamo se uskoro biti iza nas, ali i da ona ostane kao dokument jednog vremena – navode autorke.

 

Jevtić je fotoreporterka Adrija medija grupe, diplomirala je fotografiju na Fakultetu primenjenih umetnosti i izlagala je na više samostanlnih i grupnih izložbi, kao i Udovičić, koja se profesionalno bavi fotografijom od 2002. godine, a diplomirala je filmsku i tv kameru na Akademiji umetnosti u Beogradu.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište