fbpx

header

BeoGrad u kome stvaram okuplja umetnike po 9. put

"BeoGrad u kome stvaram"

Već devetu godinu izložba „BeoGrad u kome stvaram“ po projektu Marine Milovanović Kušić okuplja umetnike koji šalju različite poruke putem svojih dela.  Ovogodišnja izložba biće otvorena 2. septembra od 19 časova u Maloj galeriji Doma Vojske.

 

Slobodni, kreativni i inspirativni , u svetu u kome živimo, umetnici otvaraju nova vrata kroz koja će zaviriti i oni koji nisu znali da ona postoje. Menjajući percepciju gledaoca, rušeći predrasude, dajući nova rešenja, podižući svest  o važnim temama, oplemenjujući, intrigirajući, iznenadjujući, umetnik vam pruža jedinstvenu mogućnost  da zavirite u njegovu dušu.

 

Beogradski sastav Nataleé u Alternativnom centru Šapat

 

Neopterećena ograničenjima u tematskom smislu, likovnom izrazu I tehnikama, izložba daje slobodu umetnicima bez ograničenja, što je osnov za nastanak umetničkog dela.

 

"BeoGrad u kome stvaram"

 

– Nadam se da ćete uživati u ovogodišnjoj izložbi  koju čine radovi već poznatih autora, kao i u radovima mladih autora kojima ova izložba pruža korak ka afirmaciji njihove umetnosti. Ukoliko smo vas nagnali na razmišljanje, otvorili vam nove vidike, podstaknuli na kreativnost  ili vas jednostavno učinili srećnim nakon posete, smatram da smo ispunili cilj ove kolektivne izložbe – kaže autorka izložbe Marina Milovanović Kušić.

 

Marina Milovanović Kušić, rođena u Beogradu, diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna 1994. godine. Od 1995. je član ULUPUDS-a. Do danas imala je preko 200 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu, a samostalnih izložbi i autorskih projkata preko dvadeset. Dobitnica je više nagrada za rad u oblasti umetnosti, kulture, dizajna i pedagoškog rada. Izložbu BeoGrad u kome stvaram organizuje od 2014. godine u kontinuitetu, sa ciljem da okupi umetnike koji imaju dodirnu tačku sa našom prestonicom.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište