Autorsko vođenje u Muzeju Jugoslavije

header

Autorsko vođenje u Muzeju Jugoslavije

Muzej istorije Jugoslavije, RBG

Zbog velikog interesovanja izložbe „O fabrikama i radnicima“ Muzeja Jugoslavije, vrata ove ustanove biće otvorena i u nedelju 27. februara, a tom prilikom kroz postavku će biti autorsko vođenje.

 

Izložba “Parallax” u Doma omladine Beograda

 

Izložba „O fabrikama i radnicima“, posvećena je industrijalizaciji na teritoriji Srbije od njenih početaka do danas. Izložbu je pripremio kustoski tim: Ada Vlajić i Rifat Кulenović iz Muzeja nauke i tehnike i Jovana Nedeljković i Radovan Cukić iz Muzeja Jugoslavije.

 

Izložba može da se prati kroz pet industrijskih lokaliteta koji na paradigmatičan način predstavljaju razvoj i funkcionisanje industrije na ovim prostorima u različitim istorijskim, političkim i društvenim okolnostima.

 

Prezentovana je raznovrsna građa koju čine industrijski proizvodi, brojne fotografije koje svedoče o različitim aspektima fabričkog života i video-materijal, dok drugi predmeti i dokumentacija prikazuju rudnike u Boru i Majdanpeku, tekstilnu industriju u Leskovcu, Elektronsku industriju Niš, Кombinat Servo Mihalj u Zrenjaninu i Vojno-tehnički zavod u Кragujevcu.

 

Povezane vesti

Veče posvećeno Borislavu Pekiću

U subotu, 2. jula, biće priređeno veče “Sećanje na Borislava Pekića- 30 godina od smrti”, kod spomenika legendarnom srpskom književniku na Cvetnom trgu u Beogradu.   Basista Aleksandar Ðukić i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište