Autorsko vođenje u Muzeju Jugoslavije

header

Autorsko vođenje u Muzeju Jugoslavije

Muzej istorije Jugoslavije, RBG

Zbog velikog interesovanja izložbe „O fabrikama i radnicima“ Muzeja Jugoslavije, vrata ove ustanove biće otvorena i u nedelju 27. februara, a tom prilikom kroz postavku će biti autorsko vođenje.

 

Izložba “Parallax” u Doma omladine Beograda

 

Izložba „O fabrikama i radnicima“, posvećena je industrijalizaciji na teritoriji Srbije od njenih početaka do danas. Izložbu je pripremio kustoski tim: Ada Vlajić i Rifat Кulenović iz Muzeja nauke i tehnike i Jovana Nedeljković i Radovan Cukić iz Muzeja Jugoslavije.

 

Izložba može da se prati kroz pet industrijskih lokaliteta koji na paradigmatičan način predstavljaju razvoj i funkcionisanje industrije na ovim prostorima u različitim istorijskim, političkim i društvenim okolnostima.

 

Prezentovana je raznovrsna građa koju čine industrijski proizvodi, brojne fotografije koje svedoče o različitim aspektima fabričkog života i video-materijal, dok drugi predmeti i dokumentacija prikazuju rudnike u Boru i Majdanpeku, tekstilnu industriju u Leskovcu, Elektronsku industriju Niš, Кombinat Servo Mihalj u Zrenjaninu i Vojno-tehnički zavod u Кragujevcu.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište