fbpx

header

Izložba ArtWalks Experience u Silosima proširuje stvarnost

Milena ZeVu

Izložba ArtWalks Experience (Umetnost u pokretu), autorke Milene ZeVu, u prostoru Silosi, na Dorćolu, biće otvorena u petak 10. juna u 20 sati.

 

Izložba obuhvata 20 godina rada konceptualne umetnice ZeVu, od njenih prvih slikarskih radova, u kojima eksperimentiše sa raznim tehnikama i umetničkim formama, preko bodi-arta, instalacija, video radova, pa sve do performansa i korišćenja najnovijih tehnologija kao što su NFT i AR (proširena stvarnost).

 

Izložba će biti postavljena u nekonvencionalnom prostoru Silosi na adresi Dunavski kej 46 u Beogradu i trajaće do 19. juna.

 

Za vreme izložbe biće i nekoliko umetničkih događaja poput razgovora sa umetnicom i umetničko-muzički plesni performansi.

 

ArtWalks-Experience

Foto: Promo

 

U subotu 18. juna će nastupiti duo “Puerto Flamenco” iz Sevilje kao i naša istaknuta koncertna pijanistkinja i kompozitorka Irina Dečermić.

 

-Izložba ArtWalks Experience je postavljena u starim Silosima na obali Dunava. Obe smo rođene u Beogradu i ova lokacija nam je bila veoma važna. Prostor je takođe bio veliki izazov. On nije projektovan da bude izložbeni i nema nikakve sličnosti s klasičnim galerijskim prostorom. Svi zidovi su kružni i prostor je podeljen u 16 nezavisnih ali povezanih prostorija koje smo nazvale ćelijama. Iz ptičje perspektive podseća na lavirinte iz časopisa „Eureke“ i tako smo morale da ga iskoristimo – izložba ima jasnu putanju i priču iz ćelije u ćeliju koja prati hronološku i tematsku naraciju poslednje dve decenije Mileninog umetničkog rada –priča kustos Nina Vagić.

 

Milena ZeVu je uvek bila izdvojena od mejnstrim umetnika i sistema u umetnosti. Izlagala je u nezavisnim i alternativnim prostorima i na dobrotvornim aukcijama. Posmatrajući iz današnje perspektive decentralizacije i jačanja periferije u odnosu na centar, sve dobija posebno značenje osamostaljivanja umetnosti od nametanja i ograničavanja sistema u kome obitava…“.

 

Milena ZeVu je diplomirala na Akademiji primenjenih umetnosti u Beogradu. Ona je multimedijalna konceptualna umetnica, čiji kreativni opus uključuje slike, skulpture, video radove, instalacije i performans. U periodu od 2001-2015. godine, stvarala je umetničke kolekcije na razne teme u kombinovanoj tehnici sa akrilikom, cementom i kristalima. Od 2015. ZeVu započinje svoj novi umetnički pravac koji naziva ArtWalks (Umetnost u pokretu).

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište