fbpx

header

„Artist in Residence“: Izložba mladih umetnika u KC Grad

Artist-in-Residence

Novi ciklus programa „Artist in Residence“ trajaće tokom januara i februara 2022. godine. Program će se održati u otvorenom ateljeu Gradske galerije u Kulturnom centru Grad.

 

U toku decembra meseca, umetnici su imali priliku da se prijave za art rezidenciju u Gradskoj galeriji. Nakon dva meseca rada, umetnici će na grupnoj izložbi u martu predstaviti publici svoje radove.

 

 

Cilj ovog projekta jeste da se okupi mala grupa umetnika kako bi im se omogućio umetnički prostor. Time umetnici dobijaju mogućnost da se posvete svom umetničkom stvaralaštvu. Rezultati rezidencije biće predstavljeni u okviru grupne izložbe u martu 2022. godine u Gradskoj galeriji KC Grad uz kustosku i tehničku asistenciju realizacije umetničkih projekata i uz PR aktivnosti.

 

Umetnici koji su dobili priliku da učestvuju u grupnom stvaralaštvu i izložbi su Aleksandar Srbljanin, Ivana Milev, Hanna Dujmović, Ivana Stojaković, Bojan Kovačević, Vladan Sibinović, Yao Wang, Sanja Vasić, Denis Haračić, Maja Urošević, Nikola Mijatović, Anthony Brooks i Emilija Terzić.

 

 

Projekat je podržan od strane Goethe-Instituta u Beogradu.

 

Kulturni centar Grad još od 2014. godine razvija i radi na programu „Artist in Residence“. S obzirom na globalnu situaciju tokom pandemije i nemogućnosti da stranci umetnici dođu u Beograd, KC Grad rešio je da galerijski prostor ponudi umetnicima.

 

Putem otvorenog poziva formirana je grupa umetnika koji će tokom dva meseca biti učesnici ove umetničke rezidencije.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište