fbpx

header

Ana Vrtačnik predstavlja instalacije od vune u „X Vitamin“

Ana Vrtačnik

Umetnica Ana Vrtačnik predstavlja izložbu pod nazivom “Taktilni hibridi”, koja će biti otvorena u sredu, 1. juna u 20 časova, u galeriji “X Vitamin” u Beogradu.

 

Šta se sve dešava u Beogradu tokom juna?

 

Sva izložena dela, autorka je realizovala tretirajući vunu na različite načine. Prolazeći kroz proces nabavljanja, pranja, češljanja i ručne izrade prediva, umetnica uspeva da utka svoje misli u svoje delo.

 

Odabirom vune kao materjala, Ana Vrtačnik se osvrće na prakse umetnica 20. veka, koje upotrebom tekstila i drugih mekanih materijala referišu na rodnu neravnopravnost u umetničkom svetu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by X-VITAMIN (@x_vitamin_artgallery)

-Ana Vrtačnik konstantno posmatra prirodu i crpi inspiraciju iz nje. Intrigiraju je organske forme i teksture koje prevodi u umetničke, i na tom putu sve više se udaljava od polaznih oblika preuzetih iz prirode, toliko da oni postaju neprepoznatljivi, nastojeći da komponuje autonomne apstraktne celine – kustos izložbe Slavica Žarković.

 

Ana Vrtačnik je rođena 1991. godine u Sarajevu, a osnovne, master i doktorske studije slikarstva završila je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Trenutno se bavi istraživanjem primene biomimetičkih formi i prirodnih mekih materijala kroz formu slike, skulpture i instalacije.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište