fbpx

header

“Akvareli” – samostalna izložba Sarah Ive Vujin

Akvareli

U četvrtak, 15. juna, u Centru za likovno obrazovanje (Šumatovačka 122), održaće se izložba „Akvareli“ autorke Sarah Ive Vujin, sa početkom u 19 časova.

 

Kretanje bez pokreta. Obilazak oko fizičkih svojstava kretanja radi postizanja duhovnog u njemu. Neizgovorene reči u komunikaciji. Ono što se desilo i uticalo, ono što utiče, i dalje što će uticati i oblikovati stvarnost, prećutno.

 

Sve ove stvari utkane su u rad mlade autorke, čije godine nikako ne umanjuju njeno iskustvo, s obzirom na to da iza sebe već ima više od 30 izložba u zemlji i inostranstvu.

 

O čemu govori izložba „Akvareli“ najbolje opisuju reči iz njenog kataloga:

 

„……Kada nastojimo da saznamo svet, mi se prirodno uzdržavamo, koliko je to moguće, od toga da se uplićemo u poredak i ustrojstvo stvarnosti koja nas okružuje, da svojim uplitanjem ne bismo iskrivili pravi lik stvarnosti.

 

Svojstva prostora zavise od stvari i sredine koje se u tom prostoru nalaze. Stvari nisu ništa drugo nego ,,brazde” prostora, mesta njegovih naročitih zakrivljenja. One se mogu tretirati i kao obični otvori u prostoru. Zakrivljenost prostora javlja se kao proizvod polja sile i jedinice vremena, oslikavajući tako duh prostora sa svim njegovim pratećim elementima…”

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by S. I. V. (@sarah__iva)

 

Sarah Iva Vujin je rođena  7. 7. 1997. godine u Beogradu.  2012. upisuje Školu za dizajn, gde 2016. maturira i iste godine upisuje slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u klasi profesora Miška Pavlovića. 2021. odbranila master rad u klasi profesora Radomira Kneževića.

 

Iza sebe ima preko trideset grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, i dve samostalne, od kojih je najbitnija Horror vacui u Kući kralja Petra I na Senjaku (2020).

 

Trenutno završava prvu godinu doktorskih studija na Fakultetu likovnih umetnosti.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište