fbpx

header

“31 SAN” – Đurđa prikazuje snove kroz različite medije

Izložba “31 SAN” Đurđe Garčević

Izložba “31 SAN” Đurđe Garčević biće otvorena u utorak, 12. jula, u 19 časova, u Galeriji Doma omladine Beograda.

 

Projekat “31 san” nastao je kao proizvod dugogodišnjeg traganja za najboljim načinom za predstavljanje snova, kroz različite medije.

 

Izložba “31 SAN” Đurđe Garčević

Izložba “31 SAN” Đurđe Garčević

 

Đurđa Garčević teži slikovitom uobličavanju toka misli, ideja i događaja koji se dešavaju u snu. Na izložbi su predstavljeni radovi koji predstavljaju sponu između jave i sna.

 

-Kada ustanemo, počinje život, kad zaspimo, počinje drugi život. Ovi životi ne razlikuju se mnogo. Međutim, ispremeštani su i prepliću se. Postoji izreka da se u snovima dešavaju stvari koje priželjkujemo na javi. Međutim, vremenom shvatamo da se u životu dešavaju stvari koje ni u snovima ne bismo pomislili – priča Đurđa Garčević.

 

 

Prema njenom uverenju, u snovima razvrstavamo dešavanja iz budnog života. Objašnjavamo sebi stvari koje nam nisu sasvim jasne u stvarnosti. U podsvesti se one kombinuju na novi način. Кada sanjamo, saznajemo o svojim osećanjima, spoznajemo sebe i svoje emocije. U snovima stičemo inspiraciju za stvarnost. Tada, nakon snova, ljude i događaje iz stvarnosti smeštamo u drugačije priče i život dobija novu logiku. Snovi nam pružaju novi način sagledavanja stvarnosti.

 

Izložba “31 SAN” Đurđe Garčević

Izložba “31 SAN” Đurđe Garčević

 

-Zato pamtim svoje snove, crtam ih, zapisujem i vraćam im se u svakodnevnom životu. Iz snova crpim iskustva za budni život – kaže Đurđa Garčević.

 

Ova umetnica je industrijski dizajner sa snažnim interesovanjem za konceptualnu umetnost, snove i istraživanje prirode. Na smeru industrijskog dizajna i vizuelnih umetnosti, njenu odluku za usmerenje pokreće interesovanje za udruživanjem umetnosti i nauke. Od deteta koje oblikuje žicu i pravi sebi igračke u autoservisu svog dede, postala je dizajnerka. Ona se sada trudi da kroz dizajn reši probleme sa kojima se svet suočava danas. Кroz ilustracije pokušava da sprovede snove i ideje u nešto korisno, da proizvodima da ličnost i dodatnu vrednost.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište