fbpx

header

„Hodočašća“ – Crteži nastali na mestu najlepših svitanja

Mesto gde zore sviću drugačije nego u ostatku sveta, a svako jutro dočekuje se uz molitve, monahe i hodočasnike, u Hilandaru, inspiracija je ne samo vernika i turista, već i likovnih umetnika.

 

Grupna izložba „A(r)tlantida“ u Galeriji Novembar

 

Na Hilandaru je Vladimir Stefanović snimio pregršt fotografija koje se mogu videte na izložbi crteža „Hodočašća“ od 23. februara u 19 sati u Maloj galerijij ULUPUDS-a u Beogradu.

 

Nova postavka ovog autora sadrži 25 crteža olovkom, inspirisanih hodočašćem do manastira Hilandara. Radovi su realizovani na tradicionalan način i pripadaju crtačkom pejzažnom realizmu. Akcenat je stavljen na svetlo i senke koje dočaravaju svu toplinu i duhovno proživljavanje prikazanog trenutka tokom boravka na Svetoj Gori.

 

Galerija B2 predstavlja izložbu “U lavirintu, Rajko Popivoda”

 

Umetnik Vladimir Stefanović rođen je u Leskovcu 1958. godine. Slikarska znanja stekao je u ateljeu akademskog slikara Gmitra Obradovića i u Crtačkoj školi ULIPUL-a u okviru Leskovačkog kulturnog centra. Od 1989. član je Udruženja likovnih i primenjenih umetnika Leskovca (ULIPUL), a od 2021. član Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS). Vladimir Stefanović je izlagao svoja dela na trideset samostalnih i 66 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište