fbpx

header

Izlazi treća sezona serije „Moja genijalna prijateljica“

Moja-genijalna-prijateljica-serija

Nova sezona serije „Moja genijalna prijateljica“ biće objavljena na HBO. Sada je stigao i tizer za treću sezonu.

 

Serija je napravljena prema romanima Napuljske književnice Elene Ferante. Podnaslov treće sezone je „Priča o onima koji odlaze i onima koji ostaju“ što je naziv trećeg Eleninog romana.

 

Treća sezona se zasniva na usponima i padovima u prijateljstvu Elene i Lile tokom sedamdesetih godina. Ta era je donela velike promene u italijansko društvo, ali i živote ljudi.

 

Elena je u ovom poglavlju sage objavila roman i njegov uspeh iskoristila da postane deo kulturne scene zemlje. To je oduvek bila njena želja. Ako se osvrnemo na drugu stranu, Lila je zajedno sa sinom napustila svog muža. Sada je prinuđena da radi u fabrici mesa kako bi nekako sklopila kraj sa krajem.

 

U trećij sezoni ćemo saznati da li će njihovo prijateljstvo preživeti turbulentno doba u Italiji. U to vreme je došlo i do uspona komunističkog pokreta.

 

Na televiziji HBO i servisu HBO Max će premijerno, od 28. feburara, biti prikazana prva od osam epizoda serije „Moja genijalna prijateljica“.

 

Elena Ferante je pseudonim italijanske književnice, čije pravo ime nije poznato. Njeni romani objavljeni su na italijanskom jeziku i prevedeni na mnoge svetske jezike. Napuljska tetralogija spada u njena najbolja i najčitanija dela.

 

Časopis Time proglasio ju je 2016. godine jednim od najuticajnijih pisaca na svetu.

Povezane vesti

izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022

Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“

Izložba „Tvoj pogled na svet“ okuplja deset srpskih najboljih umetničkih fotografa.   To su Miša Obradović, Braca Bratislav Nadeždić, Nebojša Babić, Sever Zolak, Jelena Jovanov, Marko Vulević, Miloš Nadaždin, Vukica

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Dyed-Soundorom-Apollonia-Barutana-2022
Dyed Soundorom iz Apollonie dolazi u Barutanu!
bjesovi-koncert-klub-fest-2022
Bjesovi nastupaju u Bašti kluba Fest
izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022
Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“
Belef
Otvoren 30. jubilarni BELEF predstavom "Drama o kraju sveta"
Weekend Bazzar 25. i 26. juna na Sava promenadi
Weekend Bazzar na Sava promenadi obećava ludi provod

Pozorište