fbpx

header

Harijet Krejh svira na 300 godina starom instrumentu

harijet-krejh-koncert-2022

Koncert Beogradske filharmonije pod upravom nekadašnjeg šefe-dirigenta Uroša Lajovica biće održan u Kolarcu. Sa filharmoničarima će prvi put svirati mlada zvezda na violončelu, Harijet Krejh, koja će izvesti Hajdnov Koncert za ovaj instrument.

 

Beogradska filharmonija i Uroš Lajovic sa Harijet Krejh će voditi publiku na koncertnu šetnju kroz klasicizam.

 

Posetioci će najprečuti Mocartovu čuvenu Uvertiru „Don Đovani“ za operu o Don Žuanu, najpoznatijem zavodniku u istoriji umetnosti, na čijem libertu je pomagao Đakomo Kazanova. Ova Mocartova opera je služila kao inspiracija mnogim stvaraocima, od Puškina do Kamija.

 

Uvertirom započinje filharmonijski nastup koji zaokružuje Betovenova „Simfonija broj 4“.

 

uros-lajovic-dirigent-harijet-krejh

Uroš Lajović dirigent

 

Centralno mesto ove koncertne večeri pripašće Harijet Krejh, jednoj od najuzbudljivijih violonočelistkinja mlađe generacije. Ekskluzivna umetnica Dojče Gramofona, redovna je gošća svetskih koncertnih scena, a svira na violončelu Domenika Montanjane (Venecija, 1723).

 

Na ovako retkom instrumentu, gotovo 300 godina starom, odsviraće Hajdnov Koncert, jednu od najčuvenijih kompozicija napisanih za ovaj instrument.

 

Ulaznice za filharmonijski nastup su u prodaji na bilternici kao i putem sajta. Početak koncerta je zakazan za 20 časova 28. januara.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište