fbpx

header

Hajde da pričamo o… Ljubavi: Narodni muzej spremio iznenađenje!

Narodni-muzej-Beograd-Dan-zaljubljenih-2022

Narodni muzej u Beogradu spremio je iznenađenje za sve posetioce uoči Dana zaljubljenih. U okviru stalne postavke, svi prisutni imaće priliku da sagledaju umetnička dela kroz prizmu ljubavi.

 

– U susret Danu zaljubljenih i popularnom konceptu #MuseumDate, u subotu, 12. februara, spremili smo vam pravo muzejsko osveženje. Deo stalne postavke Narodnog muzeja ovaj put sagledaćemo kroz prizmu jedne od najpopularnijih reči u svim napisanim rečnicima. Kroz prizmu ljubavi. Vidimo se u standardnih 18 časova – saopštili su iz Narodnog muzeja.

 

Narodni muzej – Nova stalna postavka

 

Nova stalna postavka muzeja obuhvata ogromni hronološki opseg od dalekog paleolita sve do umetnosti 20. veka. Organizovana na tri nivoa reprezentativnog zdanja, postavka je raspoređena na 5000m² izložbenog prostora. Predstavljajući čitav fond Narodnog muzeja, pažljivo odabrani eksponati, kao i postavka u celini svedoči o izuzetnim arheološkim istraživanjima.

 

 

Polazište u osmišljavanju nove muzejske postavke bilo je nastojanje da se uravnoteženim kombinovanjem konvencionalnog i inovativnog, omogući otvoreni uvid u umetnost i prošlost. U novoj postavci su učestvovali kustosi Narodnog muzeja i dizajneri Jelena Stefanović, Igor i Irena Stepančić.

 

Narodni muzej stremi da bude aktivna i savremena ustanova koju istovremeno odlikuju i tradicionalnosti i otvorenost i fleksibilnost. Nastojali su da postavka bude jasno čitljiva i razumljiva posetiocima, sa svešću da je Narodni muzej jedno od retkih mesta gde je moguće ostvariti neposredan kontakt sa kulturnim dobrima.

 

Kroz samu stalnu postavku se prepliću rezultati svih muzejskih delatnosti i aktivnosti, od istraživanja i konzervacije do interpretacije i edukacije. Narodni muzej je živ organizam, pulsirajući centar koji u velikoj meri čine upravo ljudi koji u njemu rade i koji su njemu nekada radili.

 

– Sa željom da Muzej bude što pristupačniji za sve posetioce, nastojali smo da uz vizuelni sklad i prateći materijal u vidu tekstova, legendi i digitalnih sadržaja omogućimo, najpre prijatan boravak u muzeju, ali i priliku za otkrivanje, saznanje, učenje i uživanje – kažu iz Muzeja.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Majsl Teler
Od štrebera do zavodnika: Kako je Majls Teler ukrao ženska srca u hit filmu “Top Gan – Maverik”
The-Real-McKenzies-Zappa-Barka-2022
The Real McKenzies na Zappa Barci
ellen-allien-barutana-2022
Berlinska tehno zvezda Ellen Allien u Barutani
wine-platz-fest-2022
Beogradska nedelja vina i Wine Platz Fest
dokumentarna-serija-o-kevinu-spejsiju-2022
Snima se dokumentarac o Kevinu Spejsiju

Pozorište