fbpx

header

Tribina “Gnevni filmovi”: sva iskušenja “Zlatnog dečka”

gnevni-filmovi-zlatni-decko

Prva premijera srpskog filma 2022. je sportska drama “Zlatni dečko”, a upravo tim povodom je organizovana i tribina u okviru ciklusa “Gnevni filmovi”, koja će se osvrnuti na ovaj svež bioskopski hit. Termin je zakazan za 4. februara od 20h, u tribinskoj sali “Doma Omladine Beograd”, a konkretna tema će biti vezana za iskušenja kroz koja prolazi “Zlatni dečko”.

 

U razgovoru na tribini „Gnevni filmovi“ učestvuju reditelj, scenarista i producent Ognjen Janković, glumci Jovana Gavrilović i Ljubomir Bulajić i producent Uglješa Jokić, dok tribinu vode Zoran Janković i Đorđe Bajić, renomirani filmski kritičari. Da se podsetimo, premijera filma održana je 11. januara uz podršku Filmskog centra Srbije i nosi priču o mladom fudbaleru Denisu Markoviću, koji u tinejdž dobu brzo dolazi do samog vrha i time ne ume da se nosi.

 

Rečima reditelja Jovanovića, čiji je ovo debitantski projekat: “Već neko vreme sam razmišljao o zapletu koji bi se bavio sudbinom talenta, ili, preciznije, prokletstvom talenta. Očekivano bi bilo da je sudbina mladih talentovanih ljudi svetla i zlatna, samo što to nije uvek tako, kako u sportu, tako i izvan njega.”

 

Tribina “Gnevni filmovi” će kroz treći ciklus, tokom cele 2022. godine, organizovati čak osam tribina sa filmovima i serijama srpskih autora u fokusu. Kroz analizu problema i fenomena društva, turbulentnih vremena i sveprisutnog gneva, prisutni će steći bolji utisak o hronologiji aktuelnih srpskih dešava u Srbiji i svetu – i to kroz spektar sadržaja nastalih upravo kod nas.

 

Dom omladine je decenijama kultno okupljalište mladih Beograda, ali i cele Srbije, te jedno od omiljenih odredišta kulturnog turizma mladih iz Evrope i sveta. Godišnje, oko 1.600 različitih programa poseti više od 400.000 ljudi, pretežno srednjoškolaca i studenata. Najvažniji svetski muzičari, glumci, filozofi, pesnici, pisci, umetnici performansa, političari i sociolozi bili su gosti DOB-a, u njegovoj pola veka dugoj istoriji. Neki od ključnih događaja u novijoj kulturnoj i društvenoj istoriji Beograda i Srbije odigrali su se upravo u ovoj instituciji.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište