fbpx

header

“Gledaj me, čitaj me”: Ana Sofrenović o filmu koji ju je vinuo u zvezde

Zbog čega ne pričati o filmskim ostvarenjima koja su, pored izvanredne priče, iznedrila brojna glumačka imena. Ta glumačka imena su kasnije postala zvezde srpskog i jugoslovenskog glumišta.

 

Na tribini „Gledaj me, čitaj me“ u UK „Parobrodu“ 4. februara moderatorka mr Vesna Vukajlović zajedno će sa Anom Sofrenović, glumicom, vokalnom solistkinjom i pedagogom razgovarati upravo o filmovima koja ostavljaju traga.

 

Ana je 1995. godine bila deo projekta o kojem vredi pričati, koji ju je vinuo u sam vrh srpskog glumišta, a o kojem se ništa manje ne priča 27 godina kasnije.

 

Upravo u film „Ubistvo s predumišljajem“ koji je režirao Gorčin Stojanović, nastalom po istoimenoj knjizi Slobodana Selenića, pojavili su se mnogi glumci i glumice, koji su kasnije postali nadaleko poznati, a među njima i Ana.
Film prati dve ljubavne priče u ratnim vremenima Jelene Panić – Bulike (Branka Katić) i njene babe Jelene Ljubosavljević (Ana Sofrenović) odvojene periodom od 50 godina mira.

 

Bulika, radeći na knjizi o svojoj baki prema dnevniku koji joj je od nje ostao, otkriva zamršene ljubavne odnose između njene bake, predratne gospođe i uobražene lepotice Jelene i mladog partizanskog oficira iz provincije, Krsmana (Sergej Trifunović), ali i sina njenog očuha, Jovana (Dragan Mićanović).

 

Kako je biti deo projekta koji “lansira” celu jednu novu glumačku postavu, otkriće upravo Ana Sofrenović sa distance od skoro tri decenije.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište