fbpx

header

Zbog Toma Кruza se u svemiru zida arena za rekreaciju, ali to nije sve

Možda će Tom Кruz tokom snimanja filma u svemiru videti svoju srećnu zvezdu pod kojom je rođen! Može se reći zaista da je pravi srećnik jer decenijama dobija glavne uloge u hit filmovima koji su pomerali granice u kinematografiji – Top Gan, Nemoguća misija, Poslednji samuraj. I svako filmsko ostvarenje u kom on zaigra postaje apsolutni hit i pomera granice u produkciji. Ovog puta ni nebo nije granica, jer ide tamo o čemu čovečanstvo oduvek sanja – u svemir.

 

Ideja iza ovog projekta je da ljudski rod i cela kreativna industrija krenu u jednom novom pravcu i iskoriste okruženje svemira na do sada neisproban način.

 

Naiem, kompanija Space Entertainment Enterprise (S.E.E), koja stoji iza najavljenog filma Toma Кruza koji će biti snimljen u svemiru, najavila je još jedan veliki projekat – izgradnju celog jednog filmskog studija u svemiru. Taj prostor trebalo bi da obuhvata i sportsku arenu u kojoj će umetnici-putnici sa zemlje moći i da vežbaju.

 

Najave izgradnje ovog svemirskog kompleksa, pod nazivom SEE-1, navode decembar 2024. godine kao krajnji rok, a taj modul imaće dva konkretna dela – filmski i sportski. Filmski deo omogućiće razvoj, produkciju, snimanje i prenos različite vrste video sadržaja, a sve to u niskoj Zemljinoj orbiti, u okruženju mikro-gravitacije. Tu bi trebalo i da se održavaju filmski, televizijski, muzički i sportski događaji.

 

Кompanija S.E.E namerava da proizvodi sopstveni sadržaj u ovom modulu, ali i da ga iznajmljuje drugim zainteresovanim umetnicima, producentima i kreativcima iz različitih sfera. Za izgradnju kompleksa biće zadužena kompanija Axiom Space, prethodno već angažovana na Međunarodnoj svemirskoj stanici. Modul SEE-1 biće priključen njihovom delu stanice, pod nazivom Axiom Station. Ceo ovaj deo odvojiće se od stanice 2028. godine.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište