fbpx

header

Zašto odrasli vole animirane filmove: Vratite se detetu u sebi

Prosečan čovek za života pogleda oko 5.000 filmskih ostvarenja, odnosno ispred ekrana provede 78.000 sati. U te sate ne spadaju samo igrani filmovi koje većinom svi gledamo, već i animirani.

 

Šta se dešava sa animiranim filmovima i zbog čega provodimo toliko vremena gledajući ih?

 

Vraćate se sa posla i razmišljate šta ćete raditi da „danete dušom“, ali vam se ne izlazi napolje. Umorni ste i krećete u potragu za nečim zabavnim, ali ne napornim. Šta je bolje od animiranog filma…

 

Spisak razloga, zašto odrasli vole animirane filmove, je podugačak.

 

Animirani filmovi imaju tu moć da nas hipnotišu i vrate u detinjstvo, dobro napisani likovi i njihova pozadinska priča nam održavaju pažnju, likovi koji su heroji, pa ko ih ne voli?

 

Jedan od razloga jeste neograničena mašta, može da se desi bilo šta i ne mora da ima logiku. Tu je još i činjenica da postoje dobri i loši likovi od kojih učimo o životnim vrednostima, šta je ispravno, a šta ne.

 

Pejzaži mnoštvo boja i raznoliki krajolici nas teleportuju u neke lepše svetove i prikazuju nam alternativne univerzume koji nam pale vijuge i podstiču kreativnost.

 

Kao poslednji razlog možemo navesti crni humor, koji je prava poslastica za odrasle. Nekada skriven, nekada očigledan, crni humor našao je svoje mesto u animaciji baš iz razloga što crtaće ne gledaju samo deca.

 

Pogledajte naše predloge i uplovite u svet mašte.

 

Raja i poslednji zmaj

Duša

Kako da dresirate svog zmaja

Voli

Spajdermen: Novi svet

Klaus

 

 

Neviđeni

Ralf

U mojoj glavi

Grad heroja

Koko

 

 

Šrek

Mali princ

U potrazi za Dori

Koralina

Do neba

Mućkalica

 

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Praznični gala koncert “Novogodišnja čarolija” zakazan je za 27. decembar od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Na uzbudljivo muzičko putovanje publiku će povesti solisti Tamara Rađenović, sopran i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Pozorište