fbpx

header

Zašto odrasli vole animirane filmove: Vratite se detetu u sebi

Prosečan čovek za života pogleda oko 5.000 filmskih ostvarenja, odnosno ispred ekrana provede 78.000 sati. U te sate ne spadaju samo igrani filmovi koje većinom svi gledamo, već i animirani.

 

Šta se dešava sa animiranim filmovima i zbog čega provodimo toliko vremena gledajući ih?

 

Vraćate se sa posla i razmišljate šta ćete raditi da „danete dušom“, ali vam se ne izlazi napolje. Umorni ste i krećete u potragu za nečim zabavnim, ali ne napornim. Šta je bolje od animiranog filma…

 

Spisak razloga, zašto odrasli vole animirane filmove, je podugačak.

 

Animirani filmovi imaju tu moć da nas hipnotišu i vrate u detinjstvo, dobro napisani likovi i njihova pozadinska priča nam održavaju pažnju, likovi koji su heroji, pa ko ih ne voli?

 

Jedan od razloga jeste neograničena mašta, može da se desi bilo šta i ne mora da ima logiku. Tu je još i činjenica da postoje dobri i loši likovi od kojih učimo o životnim vrednostima, šta je ispravno, a šta ne.

 

Pejzaži mnoštvo boja i raznoliki krajolici nas teleportuju u neke lepše svetove i prikazuju nam alternativne univerzume koji nam pale vijuge i podstiču kreativnost.

 

Kao poslednji razlog možemo navesti crni humor, koji je prava poslastica za odrasle. Nekada skriven, nekada očigledan, crni humor našao je svoje mesto u animaciji baš iz razloga što crtaće ne gledaju samo deca.

 

Pogledajte naše predloge i uplovite u svet mašte.

 

Raja i poslednji zmaj

Duša

Kako da dresirate svog zmaja

Voli

Spajdermen: Novi svet

Klaus

 

 

Neviđeni

Ralf

U mojoj glavi

Grad heroja

Koko

 

 

Šrek

Mali princ

U potrazi za Dori

Koralina

Do neba

Mućkalica

 

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište