fbpx

header

Zašto je Vil Smit udario šamar Krisu Roku?

vil-smit-samar-kris-rok-oskar-2022

Reakcija glumca koji je dobio Oskara za najbolju mušku ulogu zasenila je celu ceremoniju u Dolbi pozorištu. Vil Smit je na 94. dodeli Oskara, u toku ceremonije, iznenadio sve prisutne jer je prišao Krisu Roku na bini i udario mu šamar.

 

Svi su ostali zbunjeni, kao i sam komičar Rok koji je rekao u čudu da je ovo samo bila šala.

 

Rok se kroz šalu obratio njemu i njegovoj ženi gde je rekao da jedva čeka drugi deo filma „G. I. Jane“ u kojem Demi Mur ulazi u vojsku ošišana na ćelavo. Inače, Džejda otvoreno govori o tome kako ima problema sa gubitkom kose, ali je na ovu šalu prevrnula očima. Džejda Pinket Smit je 2018. godine otkrila da ima problem sa alopecijom.

 

– Stigla sam do tačke na kojoj mi ne preostaje ništa drugo nego da se smejem, priznala je u video klipu, pokazujući deo na glavi koji je ostao bez kose za samo jedan dan. Svi znate da se borim sa alopecijom – rekla je jednom prilikom Džejda.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Academy (@theacademy)

 

Neki strani mediji navode da je moguće da Smitu bude povučeno priznanje.

 

Vil Smit – Izvinjenje i kazna

 

Američka Akademija filmske umetnosti i nauke saopštila je da osuduje postupak glumca Vila Smita tokom dodele Oskara. Objavilisu da će pokrenuti istragu nakon što je ošamario komičara Krisa Roka.

 

Već dva dana nakon dodele, Vil Smit se izvinio Krisu Roku zbog incidenta koji je napravio tokom ceremonije dodele Oskara. Smit je naveo na Instagramu da je njegovo ponašanje bilo „neprihvatljivo i neoprostivo“.

 

– Želeo bih da ti se javno izvinim, Krise. Prešao sam granicu i pogrešio sam naveo je Smit.

 

Smit je dodao da je nasilje u svakom obliku „otrovno i deskrtuktivno“. Objasnio je da je šala o zdravstvenom stanju njegove supruge bila za njega previše i da je emotivno reagovao. Smit je dodao da se oseća postiđeno.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Will Smith (@willsmith)

 

Uputio je izvinjenje i Akademiji filmske umetnosti i nauke, producentima dodele Oskara, prisutnima na ceremoniji i svima koji su gledali ceremoniju. Izvinjenje je usledilo nakon što je američka Akademija filmske umetnosti i nauke saopštila da osuđuje postupak Smita.

 

Podsetimo, Smit je tokom primanja priznanja održao emotivan govor i kroz suze ispričao da je Ričard Vilijams bio neustrašivi zaštitnik porodice.

 

– U ovom trenutku u mom životu, ja sam ophrvan onim što mi Bog govori da treba da budem i da radim u ovom svetu. Dok sam snimao film imao sam priliku da štitim Dženu Elis koja je jedna od najsnažnijih i najdivnijih osoba. Štitio sam i dve divne glumice koje su glumile Venus i Serenu… Od mene se u mom životu traži da volim ljude i da štitim ljude. I da budem reka za svoje ljude – kazao je Smit.

 

Kasnije je u svom govoru Vil Smit podsetio na rečenicu Denzela Vošingtona „da u najboljim trenucima treba biti oprezan, jer tada đavo dolazi po svoje“.

 

 

– Hoću da budem posrednik za ljubav, hoću da kažem hvala Venus i Sereni, celoj porodici Vilijams, što ste mi poverili priču. To je ono što hoću da radim, da budem ambasador ljubavi, brige, pažnje. Hoću da se izvinim Akademiji i nominovanima, ovo je predivan trenutak i ne plačem zbog toga što sam dobio nagradu. Umetnost imitira život, evo sad izgledam kao taj „ludi otac“. Ali zbog ljubavi ljudi rade lude stvari. Mnogo stvari je veoma komplikovano za mene, ali – hvala vam na ovoj počasti, na ovom trenutku, hvala u Ričardovo ime i u ime cele porodice Vilijams – poručio je glumac.

 

Uma Turman, Semjuel L. Džekson i Džon Travolta su iz čuvenog kofera izvadili laureat Oskara za najboljeg glumca.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište