fbpx

header

„Vanzemunac“: Premijera prvog srpskog naučnofantastičnog sitkoma

Sitkom-Vanzemunac-FDU-2022

Manifestacija „Producentski dan“ se ove godine održava 3. i 4. juna na Fakultetu dramskih umetnosti pod sloganom „Večni glamur producenata”. Inspirisan filmom „Veliki Getsbi“, premijerno će se prikazati pilot epizoda prvog sprskog naučnofantastičnog sitkoma „Vanzemunac“.

 

Glavne uloge tumače Čubrilo Čupić, Ognjen Malušić, Anja Pavićević i Jovan Jovanović. Premijera sitkoma „Vanzemunac“ biće održana u subotu, 4. juna sa početkom od 17.30 časova na Fakultetu dramskih umetnosti. Emituje se u saradnji sa kolegama Alumnijima katedre, ujedno i organizatorima manifestacije „Producentski dan“.

 

Cilj manifestacije „Producentski dan“ je predstavljanje radova studenata Filmske i TV produkcije. Takođe je cilj i promovisanje profesije producenta i predstavljanje značajne uloge koju Katedra za Filmsku i Televizijsku produkciju ima u edukaciji kadrova u oblastima medija, kulture i umetnosti.

 

Sitkom-Vanzemunac-FDU-2022

Foto: FDU

 

Tradicionalno na trećoj godini studija studenti Katedre za Filmsku i TV produkciju u saradnji sa Radio-televizijom Srbije i studentima drugih fakulteta Univerziteta umetnosti kreiraju pilot epizodu sitkoma.

 

Ovaj projekat realizuje se tokom cele godine. Od osmišljavanja ideje, preko pisanja scenarija do samog snimanja. Za razliku od prethodnih generacija, ove godine studenti su se odlučili za sci-fi tematiku. To sitkom „Vanzemunac” čini prvim naučnofantastičnim sitkomom na ovim prostorima.

 

Ovaj sadržajan vikend na FDU upotpunjuju i projekcije autorskih dela studenata ASU Sarajevo kao i zanimljivi masterklasovi i muzički sadržaj.

Povezane vesti

izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022

Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“

Izložba „Tvoj pogled na svet“ okuplja deset srpskih najboljih umetničkih fotografa.   To su Miša Obradović, Braca Bratislav Nadeždić, Nebojša Babić, Sever Zolak, Jelena Jovanov, Marko Vulević, Miloš Nadaždin, Vukica

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Dyed-Soundorom-Apollonia-Barutana-2022
Dyed Soundorom iz Apollonie dolazi u Barutanu!
bjesovi-koncert-klub-fest-2022
Bjesovi nastupaju u Bašti kluba Fest
izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022
Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“
Belef
Otvoren 30. jubilarni BELEF predstavom "Drama o kraju sveta"
Weekend Bazzar 25. i 26. juna na Sava promenadi
Weekend Bazzar na Sava promenadi obećava ludi provod

Pozorište