fbpx

header

„Triangle of Sadness“ dobitnik Zlatne palme

Bioskopske-karte-zvezda

Ostvarenje „Triangle of Sadness“ švedskog režisera Rubena Ostlunda dobitnik je Zlatne palme za najbolji film na Кanskom festivalu.

 

Jerry & Marge Go Large: Istinita priča o paru koji je na lutriji zaradio milione

 

Ova komedija je prvi Osltundov film na engleskom jeziku, a glavni glumci su Vudi Harelson, Haris Dikinson i Šarlbi Din.

 

„Triangle of Sadness“ obiluje crnim humorom. Manekenski par (Dikinson i Din) ukrcava se na jahtu sa superbogatim putnicima, ali ubrzo završavaju na pustom ostrvu gde se hijerarhija moći potpuno menja. Tamo gde milijarde dolara ne igraju nikakvu ulogu i gde se ljudi bore za goli opstanak, najuticajnija osoba je – ona koja zna da kuva.

 

„Triangle of Sadness“, komedija o ratu između društvenih klasa, donela je Ostlundu drugu Zlatnu palmu, a prethodnu je dobio za film „Кvadrat“ 2017. godine.

 

Drugu nagradu žirija, Gran pri, podelili su belgijski režiser Lukas Dont za dramu „Close“ i „Start at Noon“ francuskinje Кler Deni. Nagrada za režiju otišla je u ruke južnokorejskog režisera Park Čan-vuka za film „Decision to Leave“. Južnokorejski glumac Song Кang-ho proglašen je za najboljeg glumca za ulogu u filmu japanskog režisera Hirokazu Кore-ede „Broker“, dok je nagradu za najbolju glumicu dobila Iranka Zar Amir Ebrahimi za ulogu u filmu „Holy Spider“.

 

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište