fbpx

header

„Toma“ najgledaniji film u poslednjih 20 godina

Malo je onih koji u protekla dva meseca nisu odgledali biografski film o kralju boema i kantautoru domaće narodne muzike i zaplakali nad njegovom tužnom sudbinom dvadeset godina nakon njegove smrti.

Povodom milion gledalaca filma „Toma“ uručene su specijalne plakete producentima filma Draganu Bjelogrliću i Željku Joksimoviću na posevnoj svečanosti u „Kinoteci“.

Ovim povodom producenti su predali kopiju filma koji će zauvek ostati u arhivi Jugoslovenske kinoteke zajedno sa najvećim ostvarenjima jugoslovenske kinematogarafije.

 

Foto: Youtube/printscreen

 

Svi s nestrpljenjem očekuju i seriju o Tomi Zdravkoviću, koja će, prema rečima Joksimovića, biti prikazivana od septembra, dok je Bjelogrlić dodatno zaintrigirao informacijom da smo u filmu videli tek 30 odsto onoga što će se dešavati u seriji.
„Serija ce biti baš biografska u smislu da potpuno prati njegov život, a film kao umetnost je nešto malo više od same biografije“, objasnio je Bjelogrlić.

 

Na proslavi u zabavnom delu programa nastupali su Aco Pejović, Željko Joksimović, Suzana Branković, YU grupa i drugi.
Kao što je bilo i za očekivati, Suzana Branković i Aco Pejović otpevali su naslovnu numeru “Ponoć” verodostojno imitirajući Tomu i Silvanu Armenulić.

 

Povezane vesti

Veče posvećeno Borislavu Pekiću

U subotu, 2. jula, biće priređeno veče “Sećanje na Borislava Pekića- 30 godina od smrti”, kod spomenika legendarnom srpskom književniku na Cvetnom trgu u Beogradu.   Basista Aleksandar Ðukić i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište