fbpx

header

The Rolling Stones u doku seriji otkrivaju velike tajne benda

The-Rolling-Stones-serija-2022

Dokumentarnom serijom „My Life as a Rolling Stone“ obeležava se 60. godišnjica najpoznatijeg rokenrol benda na svetu, The Rolling Stones.

 

Mik Džeger je u dokumentarcu izjavio da je Kit Ričards bio vrlo negativan prema jednom od najvećih hitova benda. U pitanju je pesma „(I Can’t Get No) Satisfaction“ i to je bilo pre nego što je zagospodarila top listama.

 

Objavljen davne 1965. godine, „Satisfaction“ je postao prvi broj jedan hit grupe u Sjedinjenim Državama. Postao je rock standard, posebno zbog Ričardsovog zapaljivog rifa. Nakon što su snimili pesmu, Ričards se nije složio sa ocenom menadžera i producenta Endrua Luga Oldama da ista ima ogroman potencijal.

 

– Sećam se da sam sedeo sa Kitom u jednom motelu u Klirvoteru na Floridi i pisao „Satisfaction“ – rekao je Džeger u prvoj epizodi BBC-jeve dokumentarne serije „My Life as a Rolling Stone“.

 

– Edru Oldam je izjavio: „Ovo je hit za prvo mesto – ovo je sjajno!“, a Kit je na to rekao: „Ne sviđa mi se. Ne može da izađe kao singl.“

 

Pesma se odmah našla na mestu broj jedan. Džeger je rekao da je to bio veliki trenutak.

 

– Numera je postala prepoznatljiva. Ona je bila naš strasni uzvik, naša seksualnost, naša kontroverza. Morate imati pesmu koju svi pamte. To je značajna promena, koja vam omogućava da mnogo opuštenije pristupate pisanju i produkciji – ispričao je Džeger.

 

U dokumentarcu, Džeger se osvrnuo i na sve veću napetost sa Brajanom Džounsom. Kada je tim za pisanje pesama Džeger/Ričards počeo da pravi hitove, doprinelo Džounsonovom otpuštanju iz grupe 1969. godine.

 

– Bio je veoma muzikalan, svirao je različite instrumente i bio vrlo inovativan. Njegov najveći doprinos nije bio u melodijama i tekstovima, već u gitarskim frazama. Voleo je da se hvali pred ljudima kako je to njegov bend, a mi smo bili u fazonu: „Stvarno? Kako to misliš tvoj bend?“ Mislili smo da je to naš bend a ne Brajanov – rekao je frontmen benda The Rolling Stones.

 

Džeger je takođe izjavio da Džouns nije odobravao frontmenov scenski nastup.

 

– Nisam ni znao da sam bio androgin, bio sam vrlo naivan. Ali, očigledno je da sam prirodno bio takav. Koketirao sam sa tim. Sećam se da je Brajan jednom prilikom bio prilično negativan prema meni. Mislio je da sam previše ženstven. Priznajem da sam imao takve trenutke.

 

Dokumentarna serija „My Life as a Rolling Stone“ biće premijerno prikazana 7. avgusta 2022. godine.

 

Svaka od ukupno četiri epizode od po sat vremena predstavlja intimni portret Mika Džegera, Kita Ričardsa, Ronija Vuda i pokojnog bubnjara Čarlija Vatsa. Sadrži i najnovije intervjue sa članovima benda kao i gostima. U pitanju su američka soul pevačica P.P. Arnold, Krisi Hind (The Pretenders), gitarista Slash (Guns N’ Roses), Rod Stjuart, Tina Turner i Stiven Tajler (Aerosmith).

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište